De prin lume adunate

#tnb #Teatrul National din Bucuresti #Baiatul din ultima banca

"Baiatul din ultima banca", o noua premiera la Teatrul National din Bucuresti

Marti, 31 ianuarie, si miercuri, 1 februarie, de la ora 19.30, la Sala Amfiteatru a Teatrului National "I.L.Caragiale" au loc primele reprezentatii cu o noua premiera, " Baiatul din ultima banca " de Juan Mayorga, adusa in scena de regizorul Theodor Cristian Popescu.



Poveste despre adolescenta

Spectacolul se construieste intr-o poveste despre adolescenta, cu accent pe problemele societatii contemporane. Un profesor de liceu le da elevilor sai un eseu pe tema "Cum mi-am petrecut ultimul weekend". Dar, cum tinerii isi epuizeaza viata in lucruri lipsite de orizont si de provocare, lucrarile sunt proaste, cu o singura exceptie.

Claudio, baiatul din ultima banca patrunde, intr-o tentativa voyeurista, in intimitatea familiei unui coleg. Ca un infractor abil, el se insinueaza in viata ei pentru a-si scrie lucrarea-foileton, mixand subtil realitatea cu fictiunea intra intr-un joc periculos. Profesorul - maestru il sustine si ii cizeleaza talentul si ii devine complice.

Baiatul din ultima banca este o piesa despre maestri si discipoli, despre parinti si copii, despre oameni care au vazut prea mult si oameni care invata sa priveasca. Este o piesa despre placerea de a te amesteca in vietile altora si despre riscul de a confunda viata cu literatura. O piesa despre cei ce aleg ultima banca: aceea de unde se vad toate celelalte.

Actori consacrati pe scena Teatrului National

Esti invitat sa te asezi confortabil, intr-unul din randurile salii Amfiteatru si sa-i privesti pe unii dintre cei mai cunoscuti actori romani . Pe scena vor urca Mihai Calin , Diana Dumbrava, Brandusa Mircea, Dan Tudor, Rares Florin Stoica si Andrei Chiran.

Te vei convinge cum si de unde realitatea se vede mai clar, intr-un spectacol care aminteste de montajul cinematografic prin suprapunerea actiunilor si a timpilor naratiunii. Modernitatea cadrului este completata armonios de creatia scenografica si de muzica lui Vlaicu Golcea .

De unde cumparam bilete

Biletele se gasesc la casa de bilete a Teatrului National din Bucuresti. Pretul unui bilet este de 40, 30 si 16 lei in functie de locul ocupat in sala.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea