De prin lume adunate

#lectura #carte #audiobook

Audiobook-uri pline de umor

Drumul lung si aglomeratia infernala iti dau batai de cap si au devenit insuportabile pentru tine? Ei bine, noi am gasit solutia pentru acest inconvenient al vietii la oras: audiobookurile. Tot ce trebuie sa faci este sa te inarmezi cu o pereche de casti pe care sa ti le infunzi in urechi si calatoria ta cu metroul sau tramvaiul nu va mai fi o drama.

Legea lui Murphy

"Legea lui Murphy n-a fost scrisa de Murphy, ci de altcineva pe care-l chema la fel." E doar una dintre miile de afirmatii hazoase incluse in acest indreptar al contratimpului. Putine carti au stiut sa surprinda mai bine absurdul cotidian, dereglarile de care avem parte zilnic, pasii gresiti pe care-i facem fiindca asa ne e scris. Legile sunt un fel de teoretizare a pesimismului. Este o teoretizare parodica, hranita din multimea de boacane si nereguli in fata carora oftam, bombanim sau punem mana pe topor.

Citind aceasta carte sau, in cazul de fata, ascultand-o, avem impresia ca am contribuit la scrierea ei. Ni s-au intamplat si noua toate lucrurile enuntate acolo, nu-i asa? Audiobook-ul Legea lui Murphy este in lectura lui Ion Caramitru si se poate gasi la editura Humanitas la pretul de 30 de lei.

In sfarsit nefumator

In sfarsit a parut cura miraculoasa pe care o asteptau toti fumatorii: instantanee, eficienta chiar si pentru marii fumatori, fara simptome grave de abstinenta, nu necesita vointa, nu este un tratament de soc, nu necesita adjuvante sau gadgeturi, nici macar nu te ingrasi. Daca esti fumator, singurul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa asculti audiobookul in timp ce fumezi. Daca esti nefumator si ai cumparat audiobookul pentru cei dragi, singurul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa-i convingi sa-l asculte. Daca nu-i poti convinge, ascult-o tu.

Ultimul capitol te va invata cum sa transmiti mesajul cartii celor din jur si cum sa-ti impiedici copiii sa se apuce de fumat. Nu te lasa pacalit de faptul ca acum urasc fumatul. Toti copiii il urasc inainte sa devina dependenti. Audiobookul este in lectura lui Marius Vintila si se gaseste la editura Humanitas la pretul de 55 de lei.

Bazar bizar

Un prozator descopera ca tot ceea ce scrie a mai fost scris de altii, si inca mai bine. Se sinucide, dar pana si masura ultima este ecoul involuntar al unui gest comis de o celebritate. Vizita unui presedinte american produce manifestari papuase in inima unei tari cu aspiratii europene. O provinciala cu spirit intreprinzator organizeaza un bordel unde se poate face si sex, dar si hermeneutica. Un staroste din fotbal esueaza in tentativa de pacifizare a galeriilor atatate.

O firma profesionista de vanzari cultiva o romgleza care provoaca abandonul profesional al unui nou-venit dupa doar o zi de serviciu. Bine-ati venit in Romania pulsatila si absurda a ultimilor ani. S-a nascut romgleza si a inviat Ceausescu. Ups si aoleu! O limba trendy si o aparitie misterioasa. De o parte reiterarea commitment-ului pentru challenge-uri, de cealalta Ioropa si condatunili care ezigsta. Doua proze in oglinda , despre metehne vechi si noi. Cartea, in lectura autorului sau, Radu Paraschivescu, se gaseste la editura Humanistas la pretul de 25 de lei.

Ghidul nesimtitului

Nesimtirea este un virus redutabil, cu instalare rapida si efecte demolatoare. Ea se instaleaza in aproapele anonim, dar ii afecteaza mai mult pe cei din jur. Nesimtitul devine pe zi ce trece o prezenta constanta, greu de evitat si imposibil de strunit. Nesimtitul nu are un cod de reguli, dar se comporta ca ca si cum l-ar avea. Insa nici macar el nu detine toate parghiile mestesugului. E imperfect si are nevoie de indrumari. Exact asta face Ghidul nesimtitului – furnizeaza reglajele necesare celor ispititi de performanta in domeniu.

In lectura lui Radu Paraschivescu, audiobookul te va binedispune si iti va aduce in prim plan un nou personaj: nesimtitul. Se gaseste la editura Humanitas la pretul de 23,50 de lei.

Zero. Biografia unei idei periculoase

Clara, instructiva si povestita cu umor, Zero. Biografia unei idei periculoase este istoria celui mai neobisnuit numar din univers si a unuia dintre marile paradoxuri ale gandirii noastre. Charles Seife ne plimba pe urmele lui Zero prin matematica si fizica, de la Pitagora la Einstein, de la descoperirea acestuia in Orient si lupta dusa pentru a fi acceptat in Europa pana la implicarea lui in intelegerea misterioaselor gauri negre si chiar a nasterii universului.

Babilonienii l-au inventat, grecii l-au interzis, hindusii l-au preamarit, iar Biserica s-a folosit de el pentru a scapa de eretici. Secole de-a randul, zero a avut o putere cu iz demonic, dar, odata supus, a devenit cel mai important instrument al matematicii. Astazi, zero este cauza uneia dintre cele mai mari controverse stiintifice ale tuturor timpurilor, nascuta din dorinta de a fi formulata o teorie unificatoare, care sa explice orice fenomen din univers. Cartea lui Charles Seife este citita pentru tine de Cristian Tudor Popescu si se gaseste la editura Humanitas la pretul de 90 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea