De prin lume adunate

#bucuresti #zimbru #atractii bucuresti # Zimbraria Neagra Bucsani

Atractie inedita in apropiere de Bucuresti: Zimbraria Neagra Bucsani

Zimbraria Neagra Bucsani este una dintre atractiile turistice amplasate in apropierea Capitalei, dar despre care prea putini turisti stiu ca exista.



Zimbraria face parte din cadrul Ocolului silvic Bucsani, judetul Dambovita si este situata la mai putin de 80 de kilometri de Bucuresti, la 30 de kilometri de municipiul Targoviste si 35 de kilometri fata de municipiul Ploiesti.

Din Bucuresti, se poate ajunge la prin Buftea, Butimanu, Bilciuresti, Baleni sau pe drumul spre Targoviste.


Istoric


Zimbraria Neagra a luat fiindta in anul 1983, cu scopul adaptarii speciei in zona de campie a acestui animal. In 1983, au fost adusi la Bucsani 18 zimbri din tara, dar si cateva exemplare din strainatate.

"Dupa 1995, scopul zimbrariei noastre a fost de inmultire si transfer al zimbrilor catre celelalte rezervatii. La maturitate, dupa 7-8 ani, zimbrul cantareste aproape o tona, o tona si o suta de kilograme, femela in jur de patru, cinci, pana la 600 de kg. Chiar daca traieste in captivitate, zimbrul este un animal mandru si sfios, caruia nu ii place sa se apropie prea mult de oameni.", spun reprezentantii zimbrariei.

In Zimbraria Neagra Bucsani , in luna mai 2010 existau un numar de 35 de zimbri, 16 masculi si 19 femele, ce traiesc pe 162 de hectare de padure.

Ca un amanunt interesant, toti zimbrii dina aceasta rezervatie au primit nume care incep cu particula "Ro": , Rotunda, Rogojan, Romario, Roberta, Robokap etc.

In Romania exista in total patru rezervatii de zimbri: Hateg, Bucsani, Dragos Voda (Neamt), Vama Buzaului (Brasov).



Biletul de intrare in rezervatie costa 3 lei, iar cea mai buna ora de vizita este dimineata, in jurul orei 10.00, cand zimbrii vin sa manance suplimentele de hrana.

De asemenea, cei care vor sa petreaca mai mult timp in natura, in apropierea zimbrilor, pot inchiria o cabana . Aceasta are o capacitate de de 12 locuri si este amplasata chiar langa rezervatie. Tariful de cazare o noapte este de 500 de lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea