De prin lume adunate

#timp liber #origami #ateliere origami # ateliere creativitate #ateliere creativitate copii

Ateliere de origami pentru copii

In cadrul ofertei educationale de vacanta pentru familiile cu copii, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" lanseaza un atelier de origami, dedicat copiilor, in continuarea atelierelor pentru adulti lansate in luna aprilie.

Atelierul va initia participantii in tehnica plierii hartiei, aparuta in Japonia acum cateva sute de ani, inspirandu-se din structuri zoomorfe intalnite in natura si expuse in cadrul Muzeului "Grigore Antipa". Bunicii si parintii copiilor pot participa si ei la curs.

Programul isi propune dezvoltarea, prin joaca, a atentiei la detalii, imbunatatirea orientarii in spatiu, a gandirii logice, a preciziei, a disciplinei si a comunicarii, cat si dezvoltarea respectului si responsabilitatii fata de natura prin abordarea cu alti ochi a notiunii de "reciclare a hartiei".

Modulele se desfasoara intre 25 iunie si 31 august, fiecare modul continand 5 ateliere care vor aborda diverse tehnici de impaturire a hartiei. Atelierele dureaza 1 ora si 30 de minute, de luni pana vineri, intre orele 14.30 si 16.00.

Ce este origami?

Origami este tehnica plierii hartiei. Aparut in Japonia acum cateva sute de ani, origami e o arta si o joaca, un mod de relaxare si de socializare, dar mai ales e un antrenament al mintii. Are darul de a le creste copiiilor increderea in sine, datorita efortului propriu care duce la obtinerea unor jucarii dintr-o simpla foaie de hartie.

Este o activitate relaxanta si distractiva, care nu necesita nicio aptitudine innascuta. Copilul duce acasa rezultatele muncii lui, insa nu doar atat: el impartaseste familiei bucuria si increderea in sine obtinute.

Ce vor invata copiii la atelierele de origami

In periaoda 20 - 24 august, copiii vor fi familiarizati cu baza moristii si baza celor 4 broaste. Modulul este dedicat invatarii acestor baze si realizarii de moristi, titireze, barci si decoratiuni care pornesc de la aceste baze.

In perioada 27 - 31 august, are loc modulul "Baza dulapului". Acest modul este dedicat invatarii acestei baze, a modulelor sonobe si realizarii de lucrari modulare.

Taxa de participare la cursurile de origami este de 150 de lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea