De prin lume adunate

#curs #atelier #creativitate #copii

Ateliere de creativitate pentru copii

Desen, pictura, ceramica sau bricolaj sunt doar cateva dintre atelierele de creativitate unde iti poti inscribe copilul. La unele scoli de arta cel mic va fi initiat in tainele actoriei si scrierii creative. De asemenea, atelierele de gastronomie sunt ideale pentu un copil activ.


 

Atelier de creativitate la Muzeul Taranului Roman

 

Atelierul de creativitate al Muzeului Taranului Roman organizeaza Cursuri de desenat, pictat, povesti, teatru de papusi, cusut papusi din plus, tesut sau fotografiat pentru toti copiii. Ateliere se organizeaza pe grupe.  Atelierele cu Ruxandra Grigorescu sunt de desen, pictura, cusaturi cu ate si margele pentru copii de la 7 ani. Beatrice Iordan ii asteapta pe cei mici la ateliere de teatru de animatie, constructie si spectacol. Atelierul este un curs practic de realizare a unui spectacol de animatie de la constructia scenografica pana la punerea piesei in scena. Cursul este destinat copiilor cu vrste cuprinse intre 7 - 13 ani.

George Turliu organizeaza la Muzeul Taranului Roman cursuri foto pentru copii de la 13 ani. Cursul cuprinde module de introducere in arta fotografica, relationare cu aparatul foto, compozitia imaginii si doua teme: interior si exterior. In zilele de miercuri, de la orele 11.00, are loc atelierul de fabricat hartie manuala cu Razvan Supuran. Ziua de joi este dedicata atelierului de croitorie cu Lidia Stares. Sambata, cei mici pot alege atelierul de cusut papusi din plus cu Silviu Fologea.

Taxa de intrare este de 2 lei la atelierele cu grupe de scolari sustinute de Ruxandra Grigorescu, Beatrice Iordan sau George Turliu. La atelierele sustinute de Lidia Stares, Silviu Fologea sau Razvan Supuran intrarea este de 15 lei.
Mai multe detalii obtii la numarul de telefon 021.317.96.59.

 

Basme si creativitate la Clubul Vis in Dungi

 

Asociatia Dintr-un Basm organizeaza numeroase cursuri si ateliere de creativitate pentru cei mici. Clubul Vis in Dungi este locul in care creativitatea si basmul se intalnesc. Clubul Vis in Dungi gazduieste ateliere si cursuri sustinute de profesori-coordonatori specializati. Copiii sunt atent indrumati spre descoperirea propriului potential creativ si spre cunoasterea de noi mijloace de exprimare artistice.

La Clubul Vis in Dungi se organizeaza ateliere de arte plastice si decorative: grafica, pictura, sculptura, design, arte textile, scenografie, ceramica, icoana, instalatie artistica, ateliere de teatru, de initiere in tehnica fotografiei, de experimente  si jocuri, ateliere multidisciplinare pentru dezvoltarea creativitatii, cursuri de dans, muzica, de limbi straine si terapie prin arta pentru copii.

Astfel, la Clubul Vis in Dungi iti poti indruma copilul catre atelierul de crosetat povesti. Cel mic va invata cum sa construiasca o poveste si cum sa isi imbunatateasca vocabularul descriptiv. La cursul de origami, copii vor invata sa se joace cu hartia si sa realizeze combinatii si forme variate. La atelierul de bricolaj textil, copilul va patrunde in lumea materialelor de diferite texturi, va invata sa deseneze si sa realizeze colaje din diverse petice.

Atelierul de block flote (flaut de lemn) este un curs interactiv in care copiii se vor familiariza cu un instrument muzical foarte prietenos, cu notele muzicale si cu tehnicile de interpretare. De asemenea, copiii pot participa la cursuri de limba germana , de dansuri de societate, de experimente stiintifice, de arte plastice si multe alte cursuri interesante.

Asociatia Dintr-un Basm se afla pe Soseaua Grozavesti, la numarul 84. Mai multe detalii obtii la adresa de mail dintrunbasm@gmail.com.

 

Atelier de muzica si creativitate la Mozartinno

 

Mozartinno este un atelier de creatie care isi propune dezvoltarea creativitatii si personalitatii prin muzica, in special la copii. Copiii vor fi indrumati de profesori creativi. Copii invata la Mozartinno sa asculte muzica inca de la varsta de 2 ani.

La atelierele de muzica si creativitate copiii se imprietenesc cu muzica. Copiii vor face cunostinta cu primele notiuni care ii vor introduce in lumea muzicii si la vor deschide gustul pentru a invata sa cante la un instrument. Micutii avizi de cunoastere vor afla care sunt familiile de instrumente, care sunt partile componente ale instrumentelor, care este alcatuirea unei orchestre si cum a evoluat aceasta de-a lungul timpului. Copii isi vor insusi principalele epoci muzicale si vor face cunostinta cu reprezentantii fiecareia dintre ele.

Scoala Mozartinno se afla pe strada Aviator Serban Petrescu, la numarul 20. Mai multe detalii despre cursuri obtii la numarul de telefon 0726.26.89.45.

 

ateliere creative pentru copii la Fundatia Calea Victoriei

 

Fundatia Calea Victoriei propune ateliere si evenimente culturale tinerilor si adultilor interesati de domeniile umaniste. Atelierele se desfasoara intr-o atmosfera relaxata, non-conformista si interactiva. Profesorii de la fundatie sunt personalitati ale vietii culturale, profesori, cercetatori sau artisti din diverse domenii, care prezinta subiectele propuse in mod original, carismatic si in dialog cu cursantii.

Astfel, la Fundatia Calea Victoriei cei mici pot opta pentru mai multe ateliere. La cursul de modelaj in lut, copiii vor modela jucarii sau obiecte decorative din lut. La atelierul de dans cei mici se vor familiariza cu diverse stiluri de dans si miscare specifice Americii de Sud, Rusiei, Asiei, Europei de Vest si Americii Centrale. Atelierul de scriere creativa ii introduce pe copii in lumea scrisului frumos.

Cursul de vorbire si dictie pentru copii urmareste dezvoltarea comunicativitatii, dezinhibarea, stimularea creativitatii si integrarea activa si exprimarea personalitatii intr-un grup a copilului. Tot la Fundatie, copiii vor invata sa devina pictori si actori, la cursurile de pictura si de arta a actorului.

Fundatia Calea Victoriei se afla pe strada Intrarea Pristolului, la numarul 3, in apropiere de Calea Calarasilor. Mai multe informatii obtii la numarul de telefon 021.321.30.22.

 

La Interesart copilul va invata sa picteze si sa modeleze

 

Atelierul Interesart organizeaza numeroase cursuri si ateliere pentru cei mici. Daca vrei pentru copilul tau o activitate care sa ii solicite atentia, creativitatea, indemanarea, inteligenta, curajul si indrazneala, inscrie-l la unul dintre aceste ateliere. Copilul tau va invata sa lucreze cu ceramica, hartie manuala, colaje, pictura pe vase de ceramica, confectionare si decorurul mastilor, pictura evantaie si papusi din textile.

De asemenea, la Interesart se organizeaza si cursuri de gastronomie unde cei mici vor invata sa realizeze sandvisuri, minipizza, paine de casa, figurine din fructe si legume sau turta dulce.

Participarea la atelier se face pe baza de inscriere prealabila, la numarul de telefon 0722.586.736.

 

Ateliere de educatie prin teatru

 

Creste prin teatru este un proiect educational creat de Teatrul Ion Creanga. Proiectul se desfasoara pe o perioada de 9 luni si consta in ateliere de arta dramatica. Copiii cu varste intre 7 si 10 ani se pot inscrie gratuit la atelierele de teatru.

In cadrul fiecarei serii de ateliere vor participa 12 copii. Sub indrumarea unui expert in arta dramatica si a unui psiholog, atelierele urmaresc dezvoltarea personalitatii copiilor prin tehnici imprumutate din teatru si insusirea unor mecanisme de invatare, printr-un proces gradual. Prin diverse metode specifice comunicarii artistice, dar si exercitii si jocuri se vor stimula calitatile creative ale copiilor, inteligenta emotionala si abilitatile de comunicare.

Mai multe informatii despre cursuri si inscrieri poti obtine la numarul de telefon 0727.737.608.

 

Cursuri de arta la scoala DaVinci

 

Scoala de arta DaVinci propune programe de creativitate pentru cei mici. La Davinci Art School se organizeaza cursuri de pictura, desen, modelaj, bricolaj si de istoria artei. Cursurile dedicate copiilor sunt construite in asa fel incat parcurg mai multe etape. Copiii invata despre stiluri, tehnici si metode de realizare a imaginii si dobandesc cunostiinte din istoria artei. Cursurile sunt organizate pe trimestre sau pe module o data pe saptamana.

Detalii suplimentare obtii la numarul de telefon 021.252.09.06. Scoala de arta DaVinci se afla pe strada Logofat Luca Stroici, la numarul 20.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea