De prin lume adunate

#timp liber #hobby #atelier creativitate #muzica copii # atelier muzica

Atelier de muzica pentru copii la Muzeul George Enescu

Inca putin si toamna va incepe sa ne copleseasca cu oferte culturale. Odata cu ea, Asociatia De dragul artei se reintoarce, mai entuziasta ca oricand, cu programele gratuite de educatie creativa "Muza. Muzica. Muzeu' organizate la Muzeul National "George Enescu" de pe Calea Victoriei.

Proiectul "Muza.Muzica.Muzeu." revine, astfel, in luna septembrie, cu o ultima serie a programelor dedicate copiilor de 2-6 ani si parintilor acestora.

Programele dedicate familiilor sunt structurate pe 2 teme inedite: "Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus" si "Domnul Do si Domnisoara La". Ambele sunt gratuite atat pentru copii, cat si pentru adulti, inscrierea fiind obligatorie incepand cu ziua de luni a saptamanii in care este programata intalnirea.

Ideea proiectului a venit din necesitatea de a le propune copiilor mici programe de muzica, miscare si instrumente muzicale. Intreaga abordare educativa are drept principala miza creativitatea, iar prin imbinarea mai multor arte in cadrul aceluiasi atelier se urmareste absorbtia naturala a practicilor si valorilor de catre copiii mici care, in viitor, vor aborda cultura intr-o maniera fireasca, accesibila si atractiva.

Totul are loc sub indrumarea specialistilor in educatie muzeala si dans creativ si cu ajutorul unor muzicieni care vor canta si incanta audienta cu fragmente din lucrari cunoscute ale universului enescian.

Tema 1: "Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus" – program pentru copiii de 2-3 ani si 4-6 ani

Dansul, muzica si miscarea sunt bucuriile celor mici. Dar ce se intampla cand intra in joc esarfe colorate, intrumente si papioane dichisite? Iese la iveala un exercitiu de creativitate pentru adulti si copii, in care vor invata, impreuna, care sunt atractiile muzeului si bucuria lucrurilor mici, dar valoroase.

Tema 2: "Domnul Do si Domnisoara La" – program pentru copiii de 2-3 ani si 4-6 ani

Programul incepe cu prezentarea Domnului Do caruia ii plac tablourile si colectioneaza diplome, fotografii si tot felul de obiecte pe care le veti descoperi impreuna cu organizatorii. Domnisoara La este foarte eleganta si draguta, ea semanand mult cu Maruca Cantacuzino, sotia lui George Enescu, una dintre cele mai elegante doamne ale vremurilor de altadata.

Partea de atelier consta in organizarea unei mici orchestre cu ajutorul copiilor care vor fi personaje muzicale, iar daca este cald si frumos, Domnul Do si Domnisoara La va vor invita sa explorati gradina "sonora" din spatele palatului.

Vei avea parte de clipe pline de veselie, curiozitate, muzica, dans, istorie, creativitate, toate pentru cei mici si cei mari, puse la dispozitie de Asociatia De dragul artei si de Muzeul "George Enescu" prin proiectul "Muza.Muzica.Muzeu." finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Cum te inscrii la ateliere

Programarile sunt obligatorii si se fac numai in saptamana programului, de luni pana vineri, la numarul de telefon 0747.027.353.

Participarea este gratuita atat pentru copii, cat si pentru parinti. Din cauza numarului mare de solicitari va sfatuim sa solicitati inscrierea in cursul zilei de luni a saptamanii programului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea