De prin lume adunate

#lipscani #arcade #cafenea #club #terasa #timp liber #unde iesim #arcade cafe

Arcade Cafe: gradina cu iz medieval de pe Lipscani

De fiecare data cand ajung pe Lipscani, fac ce fac si tot in poposesc. Si nu intentionat, pur si simplu caut si eu o masa si-un scaun unde sa sed cu prietenii la un pahar de vorba si deodata observ ca tot de caramizi si fier forjat marca Arcade am dat.
este, dupa cum spuneam o cafenea-terasa cu aspect medieval, peretii fiind din caramida si scaunele din fier forjat, ce noaptea se transforma precum dovleacul Cenusaresei intr-un club cu muzica house, latino si cea a anilor `70-`80.
Atmosfera este una placuta, iar gradina interioara este preferata mea. Daca ar fi si ventilatia mai buna si n-as fi nevoita sa ma inec in fum, gradina ar putea fi una dintre favoritele mele: este intima, este chic si cat de cat linistita. Este insa atat de intima cateodata, incat, daca decizi sa poposesti aici, risti sa nu te stie nimeni, mai ales chelnerii al caror simt al observatiei chiar te priveste, daca ai venit pentru consumatie si nu doar pentru inspectia sanitara.
Preturile sunt ok, in ton cu locatia. Pe o bere dai 7 lei, pe un coktail alcoolic 16 lei si pe unul nealcoolic 11 lei. Daca vrei ceva mai energizant, cum ar fi un expresso sau o cola, trebuie sa scoti din buzunar 5 lei.
In aceasta perioada meniu-ul Arcadei s-a imbogatit cu oferte de vara care te racoresc dupa o zi torida de iulie. Acestea implica fresh-uri de care costa intre 7 si , shake-uri de 11 lei sau -uri cu fructe si alte arome de 10 lei . Pe langa asta, mai exista in meniu cateva sortimente de ceaiuri reci cu multa, multa gheata care vin dozate in sticle frumos decorate ce te duc cu gandul la obiceiurile orientale.
Pot sa si mananci la Arcade si inca sanatos. Eu de obicei incerc salatele, o prefer pe cea de pui. Niciodata n-am dat gres cu ea. Costa in jur de 18 lei si este suficient de bogata si satioasa incat sa-si merite banii.
In ceea ce priveste promptitudinea chelnerilor, aceasta este in mod obisnuit acceptabila, desi ultima data cand am fost, a trebuit sa astept 20-25 de minute pentru nota. Ma gandesc insa ca a fost doar o intamplare si nu va deveni o obisnuita a locului, avand in vedere ca pana acum nu a trebuit sa astept mai mult de 7-8 min.
Toaletele in schimb m-au dezamagit total. Dupa ce ca nu exista decat o singura cabina pentru fete si una pentru baieti, nu stiu cum se face dar de fiecare data cand intentionez sa le si folosesc, aceastea sunt ocupate si ma pun sa astept pret de 10-15 minute pentru a le folosi. In plus, nu poti spune ca au primit premiul intai cu felicitarile de rigoare la capitolul curatenie. Iar daca mai ai si o vezica nu tocmai rezistenta si baietii astia nu ti-ar furniza macar servetele (ceea ce, slava domnului o fac) nici ca ti-ar mai veni sa calci vreodata pragul Arcadelor.
Tocmai de aceea, din cauza toaletei, a ventilatiei slabe si a acelei note care s-a lasat prea mult timp asteptata, am sa acord nota 7 acestei terase. Gata, acum ca am bagat-o si pe ea in seama si sper ca Arcade Cafe nu ma va mai bantui si-mi va lasa picioarele sa se indrepte si spre alte localuri din zona veche a Bucurestiului.
Adresa: Strada Smardan, nr. 30, sect. 3
Telefon: 021 - 314.50.66
Nr de locuri: 100
Program: 10.00-ultimul client
Sursa poze: www.arcade-cafe.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea