De prin lume adunate

#ajun #craciun #ajunul craciunului #palatul brancovenilor

Ajun de Craciun la Palatul Brancovenilor de la Mogosoaia

Palatul Mogosoaia isi asteapta oaspetii colindatori cu covrigi si poame dulci, vinuri tari, imbietoare, muzici vechi si poeme noi. Oaspetii sunt asteptati sa petreaca ca in fiecare an Ajunul Craciunului , cu inimi luminate si colinde binecuvantate, la targul de vinuri si bunatati culinare.

Evenimentul are loc in acest weekend, in zilele de sambata si dumina, intre orele 14.00 - 18.00.


Programul evenimentului


Sambata, 17 decembrie


14.00 - 15.00: Fundatia Culturala Dana Ardelea prezinta parada portului si colindelor din Oltenia, Moldova si Maramures cu Elena Dinca, Roxana Bustihan si Mariuca Verdes
15.00 - 16.00: Colinde vechi si noi din Hateg, Sebes si tara Barsei: Corul Bisericii Sf. Ioan Botezatorul din Sebes Alba
16.00 - 19.00: Concert cameral cu Fundatia Culturala Dana Ardelea si Concertele Hristu

Duminica. 18 decembrie

14.00 - 15.00: Craciun la conac, odinioara, cu formatia Trei Parale
15.00 - 16.00: Colinde si dansuri de Craciun din Europa altor veacuri cu Trouverii
16.00 - 18.00: Poeme blues de Craciun, o serata cu Mike Godoroja & Blue Spirit si poetii Dan Mircea Cipariu, Andra Rotaru, Bogdan Popescu, un concert de muzica si poezie dedicat Nasterii Mantuitorului si Luminii pe care Pruncul Sfant o vesteste lumii.


Ce poti vedea la Mogosoaia


Palatul Mogosoaia adaposteste in prezent Muzeul Traditiei Aulice, care a fost infiintat in anul 2000. Muzeul cuprinde o colectie de arta de peste 300 de piese, in salile palatului avand loc frecvent diverse expozitii, simpozioane, concerte de muzica clasica si alte evenimente culturale .

La Mogosoaia se gaseste si parcul englezesc, biserica Sfantul Gheorghe si capela Gheorghe Bibescu.

Palatul Mogosoaia reprezinta unul dintre simbolurile arhitecturii romanesti, care imbina elemente muntenesti, bizantine si italiene. Punctele de atractie ale palatului sunt salile sale tematic: scara de onoare, sala turco - persana, sala ortodoxa, sala hartilor, sala scoartelor, sala fanariota, sala franceza, anticamera salii italiene, sala italiana, sala transilvana, sala sfatului domnesc si sala cancelariei domnesti.

La subsolul palatului se afla Lapidarium, un spatiu expozitional care adaposteste colectia de relicve arhitectonice. Din 1957, palatul a devenit Muzeul Brancovenesc, iar aici poti admira expozitii de pictura, sculpturi in lemn si piatra, carti rare si manuscrise vechi, obiecte de argint si broderii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea