De prin lume adunate

#minivacanta #1 mai #activitati #paste #vacanta #bucuresti

Activitati pentru minivacanta de 1 mai si de Paste in Bucuresti

Daca ai ales sa petreci sarbatorile Pascale in Capitala, alaturi de familie si copii, nu inseamna ca trebuie sa stai in casa. Fie ca optezi pentru un picnic sau un gratar in locurile special amenajate din parcurile bucurestene, fie ca petreci aceste zile libere alaturi de copii, nu vei avea timp sa te plictisesti. Iata ce poti face in Bucuresti in aceasta perioada.

Gratar in parc

Daca vrei sa nu ratezi traditionalul obicei de a incinge gratarul de 1 mai, trebuie sa stii ca in Capitala exista zone special amenajate pentru picnic, cu gratare, mese si bancute. Poti face un gratar la iarba verde in parcul Tineretului sau in parcul Crangasi, pe malul lacului Morii.

De asemenea, poti iesi la picnic in parcurile Herastrau sau IOR, insa trebuie sa vii cu mancarea gata preparata, deoarece aici nu se pot face gratare.

Un loc perfect pentru a iesi la iarba verde sunt si padurile de langa Bucuresti precum: Bragadiru, Buftea, Snagov, Baneasa, Mogosoaia sau Cernica.

Gradina Zoologica

O vizita la Gradina Zoologica este o varianta perfecta pentru intreaga familie, iar copii se vor bucura sa vada animalele salbatice. Gradina Zoologica este deschisa zilnic intre orele 9-17, pretul unui bilet pentru adulti fiind de 13 lei, iar pentru studenti si elevi de 6,5 lei.

Ferma animalelor

Ferma Animalelor este un loc perfect pentru intreaga familie. Copiii au ocazia sa vada cum arata animalele domestice si chiar sa le hraneasca, dar si sa invete cum se obtine laptele, cum sa tesale pomeii sau sa alapteze viteii.

In plus, aici gasesti locuri special amenajate pentru a face un gratar si te poti relaxa in voie alaturi de cei dragi. In perioada sarbatorilor Ferma Animalelor este deschisa in intervalul orar 9:00 – 18:00.

Pretul unui bilet este de 10 lei pentru copii si 12 lei pentru adulti. Copii sub doi ani au acces gratuit.

Gradina Botanica

Daca te numeri printre pasionatii de natura, atunci nu trebuie sa ratezi o vizita la Gradina Botanica. Aici poti admira si fotografia peste 10.000 specii de plante.

Gradina poate fi vizitata zilnic intre orele 08:00 – 18:00, Muzeul Botanic – marti, joi, sambata si duminica intre orele 09:00 – 13:00. Tarifele de acces sunt pentru spatiile exteriore 5 lei - adulti - si 2 lei - copii, studenti, pensionari. La Muzeul Botanic biletul costa 2 lei pentru adulti si 1 leu pentru copii, studenti si pensionari. Copii prescolari si veteranii de razboi au acces gratuit.

Tu unde iesi in acest weekend?

Sursa foto: tscrestoration.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea