De prin lume adunate

#bune maniere #gentleman #cum sa te porti

9 trasaturi ale unui gentleman adevarat. Cum il recunosti

Este adevarat ca termenul de gentleman este tot mai putin folosit in secolul 21, dar acest lucru nu inseamna ca nu avem nevoie de ei. Iata 10 trasaturi care definesc un barbat cu un comportament si o statura impecabile: 

1. O igiena impecabila. Ai spune ca in zilele noastre nu este nevoie sa mai spunem cat de importanta este igiena, dar, din pacate, nu este asa. Orice barbat trebuie sa stie ca nu e un pacat sa abuzeze de dus, sa se rada zi de zi daca este nevoie si sa tina aproape un deodorant. In plus, a fi impecabil iti da incredere in sine si iti imbunatateste starea de spirit, trasaturi esentiale la un gentleman. 

2. Punctualitatea. Un adevarat gentleman ajunge la intalnire cu 10-15 minute inainte. Daca ii este teama ca se va plictisi, va avea cu el un ziar sau o carte. Daca drumul spre serviciu poate fi aglomerat, atunci un gentleman isi va lua masuri de precautie si nu va intarzia niciodata. 

3. Maniere impecabile. Politetea este o calitate esentiala la un genleman. A deschide portiera, plati nota, a vorbi amabil sunt cateva lucruri care nu-i pot lipsi unui domn. In plus, un astfel de comportament amabil va atrage si din partea celor din jur un comportament asemanator.

4. Garderoba pusa la punct. Un gentleman adevarat stie sa poarte un costum, sa combine culoarea camasii cu cea a cravatei. In plus, in garderoba unui astfel de barbat vei gasi piese in culori potrivite pentru orice ocazie: gri, maro, negru, bleumarin, crem. 

5. Vocabular "ingrijit". Un gentleman nu va injura ca un birjar nici macar in gand. Vocabularul sau, chiar daca nu este foarte ales, cu siguranta trebuie sa fie unul decent, fara admonestari colorate. In plus, un gentleman nu va ridica niciodata vocea mai mult decat este cazul. 

6. Mereu calm. Un barbat care se respecta isi pastreaza calmul chiar si in cele mai tensionate situatii. Chiar daca simte ca ii fierb gandurile, el nu va arata acest lucru si, in loc sa se manifeste violent, el va prefera sa se retraga dintr-un conflict.

7. Bunatatea si bunul simt. Generozitatea, atentia pentru cei din jur sunt alte trasaturi care il caracterizeaza pe gentleman. Acesta va sti sa cedeze locul in autobuz, nu va repezi vanzatorii ambulanti si il vei vedea cu siguranta ajutand o persoana in varsta sa traverseze sau sa duca o sacosa grea. De asemenea, el se va afla in relatii bune cu familia, chiar si cu rudele mai indepartate. Nu va uita niciodata de zilele de nastere ale celor apropiati si nici nu va merge intr-o vizita cu mana goala. 

8. Respectul. Un gentleman nu va vorbi niciodata superior celor din jur, chiar daca ar putea sau este indreptatit sa faca acest lucru. Nu-si va intrerupe interlocutorii, nici nu va intoarce privirea cand intalneste un cunoscut pe strada, desi nu-i face placere intrevederea. Un gentleman ii respecta pe cei din jur si respectandu-se pe sine. 

9. Incearca mereu sa devina mai bun. Fara a fi perfectionist, un gentleman isi va identifica punctele slabe si va incerca sa le imbunatateasca. Va incerca mereu sa fie mai bun, fie pe plan personal, fie profesional, fara a fi insa obsedat de cariera. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea