De prin lume adunate

#mituri Ziua Recunostintei #mituri Thanksgiving #thanksgiving #ziua recunostintei #mituri

9 mituri despre Ziua Recunostintei (Thanksgiving) pe care le crezi reale din cauza filmelor, dar nu sunt

Din cauza anumitor filme, sarbatoarea numita Thanksgiving are anumite mituri perpetuate de-a lungul timpului. Sunt multe informatii care nu sunt reale, dar care au fost preluate si duse mai departe. Iata 9 mituri despre Ziua Recunostintei pe care le crezi a fi reale, dar nu sunt:

1. Thanksgiving a fost intotdeauna o sarbatoare orientata catre familie

Americanii considera ca unul din zece americani sunt rude indepartate ale primilor pelegrini din perioada in care a aparut aceasta sarbatoare. La momentul repsectiv erau doar femei in viata in Plymouth. De aceea nu este posibil acest scenariu.

2. Ziua Recunostintei a implicat intotdeauna si o masa

Nu a fost intotdeauna o masa a acestei sarbatori. De fapt era o zi in care oamenii se rugau si posteau pentru a multumi lui Dumnezeu pentru incheierea unui razboi.

3. Thanksgiving implica o singura masa

Desi acum implica o singura masa intr-o singura zi, in trecut de fapt a fost vorba despre 3 zile de sarbatoare, cu mai multe mese speciale.

4. Placinta de dovleac are de-a face cu aceasta sarbatoare

In 1621 erau multi struguri, era porumb, prune, insa nu era faina si unt si de aceea in nici un caz nu era nici o placinta cu dovleac pe care sa o manance oamenii din acea perioada.

5. Thanksgiving este o sarbatoare americana unica

Sunt multe zone ale lumii in care oamenii sunt recunoscatori pentru ceea ce au si au primit si de aceea cu siguranta ca nu este singura tara din lume care are o asemenea sarbatoare. Pot sa fie gasite sarbatori asemanatoare la chinezi, in Vietnam, Germania, Canada, Korea de Sud, etc.

6. Ziua Recunostintei este o masa cu curcan

Desi existau curcani salbatici si gaste in acea perioada, totusi ceea ce s-a mancat a fost carnea de vanat.

7. Primul Thanksgiving a fost o sarbatoare cu bucurie

Prima celebrare nu a fost vesela pentru ca mai mult de jumatate din oameni au murit din cauza conditiilor. Mai mult au mancat pentru a supravietui si pentru a capata putere dupa o perioada grea.

8. Primul Thanksgiving a fost o inceputul unei traditii americane

Traditia nu a inceput de la prima data cand s-a tinut acea masa a recunostintei, ci dupa un deceniu distanta, cand a fost reinstalata ideea de baza. Astfel ca in 1863 dupa o proclamatie a presedintelui Lincoln totul a devenit o sarbatoare anuala.

9. Thanksgiving a fost intotdeauna a patra zi de joi din noiembrie

Prima sarbatoare de Ziua Recunostintei a avut loc undeva intre septembrie si noiembrie in anul 1621. Pana in 1863 nu exista nici o data specifica pentru acest lucru. In 1939 Franklin Roosevelt a mutat ziua in a treia zi de joi din noiembrie pentru a prelungi ideea de Craciun si pentru a creste economia tarii. In 1941 tot el la presiunea cererilor a mutat-o la a patra zi de joi din aceeasi luna, asa cum este pana in prezent.

Sursa foto: independent.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea