De prin lume adunate

#revelion 2016 #superstitii anul nou #anul nou

10 superstitii de Anul Nou. Tu de care tii cont?

 De Revelion, multi dintre noi tin cont de anumite superstitii care promit sa atraga norocul si sa tina la distanta ghinionul in anul care vine!


Anul Nou trebuie sa te prinda cu haine noi pentru ca in urmatoarele 365 de zile sa primesti cat mai multe cadouri. Rosul este culoarea veseliei si a dragostei, asa ca obiceiul spune ca, daca va imbracati in rosu de Noul An, veti avea un nou an norocos si plin de iubire.

Daca nu doriti sa fiti datori tot anul ce vine, incercati sa va platiti datoriile pana la miezul noptii.

Ajunul Anului Nou nu trebuie sa te prinda cu buzunarele goale, deoarece acesta poate fi un semn ca nu vor avea venituri foarte mari in perioada urmatoare.

Pentru un an imbelsugat este bine ca la miezul noptii pe masa sa fie pahare si farfurii pline, iar fiecare membru al familiei sa aiba bani asupra sa. Paharele, farfuriile si buzunarele goale sunt semnele unui an sarac, considera superstitiosii.

Se spune ca in noaptea de Revelion trebuie evitate atat discutiile in contradictoriu, cat si povestirile cu fantome sau morti. In afara de faptul ca nu sunt deloc placute, acestea atrag si ghinionul.

Sub vasc sau nu, sarutul este obligatoriu in noaptea de Revelion, daca doriti sa aveti parte de afectiune in anul ce vine. In caz contrar, veti avea un an cu putine satisfactii sentimentale.

In prima zi din an, oamenii nu imprumuta bani, bijuterii sau alte obiecte de pret in prima zi din an si nici nu platesc datorii sau taxe, nu duc gunoiul si nu ofera daruri, toate acestea fiind semne de saracie in anul care vine.

O alta superstitie spune ca in prima zi a anului nu este bine sa iesi din casa decat dupa ce deja ai primit un musafir.

In noaptea dintre ani si pe 1 ianuarie nu este de augur daca plangi. Traditia spune ca aceia care plang in prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste.

O alta superstitie spune ca nu ar trebui sa se dea bani, elemente pretioase sau alte lucruri de valoare in prima zi a anului, deoarece poate fi un semn ca averea se va risipi foarte repede in noul an care va veni.

Susrsa foto: businessinsider.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea