De prin lume adunate

# semnificatii traditii craciun # semnificatii craciun #traditii craciun #obiceiuri #craciun

7 lucruri pe care nu le stiai despre Craciun

Sarbatorile se apropie cu pasi mari, iar noi suntem tot mai interesati de simbolistica lor, dar si de toate traditiile pe care le putem reinvia acum. Iata cateva aspecte interesante legate de Craciun, la care nu cred ce te-ai gandit vreodata.

Craciunul nu a fost intotdeauna pe 25 decembrie

Desi Craciunul sarbatoreste nastere lui Isus Hristos, nu exista nici o mentiune in biblie despre data lui de nastere. Mai mult, ziua lui de nastere a devenit o sarbatoare oficiala abia in secolul al III-lea, unii istorici sustinand ca aceasta data a fost aleasa pentru a coincide cu festivalul pagan de la Saturalia care onora zeul agricol Saturn cu sarbatorirea si daruirea de cadouri.

Ii poti multumi printului Albert pentru bradul tau de Craciun

Originea pomului de Craciun vine de undeva din antichitate, de la egipteni si romani, ei fiind cei care au marcat solstitiul de iarna cu frunze perene, ca un simbol al faptului ca primavara va reveni curand. Insa, abia dupa ce Printul Albert de Germania i-a prezentat copacul noii sale sotii, Regina Victoria a Angliei, traditia a capatat amploare.

Coca-Cola a jucat un rol imens in imaginea lui Mos Craciun

Se pare ca Mos Craciun arata mai putin vesel, ba chiar infricosator! Abia in 1931, cand compania de bauturi l-a angajat pe Haddon Sundblom - un ilustrator - a aparut imaginea vesela si pitoreasca a lui Mos Craciun, asa cum o cunoastem azi.

Traditia ciorapilor atarnati a inceput cu un accident

Legenda spune ca agatam ciorapi datorita unui om sarman care nu avea bani pentru zestrea celor trei fiece. Intr-o noapte, batranul generos St. Nick a aruncat o punga cu aur pe hornul lor de care fetele isi agatasera ciorapii sa se usuce la foc.

Astronautii transmit “Jingle Bells” din spatiu

Cu noua zile inainte de Craciun, in 1965, cei doi astronauti de la bordul Gemenilor 6 au trimis brusc un raport ciudat si tensionat care semnala ca au vazut un obiect zburator neidentificat pe punctul de a intra in atmosfera Pamantului, calatorind pe orbita polara de la nord la sud. La final au pus melodia Wally - o melodie cantata de o armonica si acompaniata cu sunete de clopotei de sanie. In prezent, astronautii pastreaza traditia punand in fiecare an melodia Jingle Bells.

Bastoanele de acadele au aparut in Germania

Se spune ca dirijorul unui cor a dat pentru prima data bomboane copiilor mici astfel incat ei sa stea linistiti in timpul slujbelor bisericesti lungi. Desi de-a lungul istoriei, bunicii au continuat sa dea dulciuri copiiilor in timpul predicilor lungi, bastoanele de acadele au devenit populare abia in 1847 cand un imigrant germano-suedez si-a decorat bradul cu ele.

Beteala are o istorie lunga

Beteala a fost inventata in Germania in 1610, fiind realizata din argint adevarat. Guvernul american a interzis la un moment dat beteala, deoarece ea continea plumb si putea fi toxica. In prezent, beteala este fabricata din plastic si, desi nu mai contine plumb, poate fi daunatoare pentru copiii sau animale daca o inghit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea