De prin lume adunate

#respectare traditii halloween #traditii halloween #ciudatenii halloween #halloween

6 traditii populare si ciudatenii pentru noaptea de Halloween. Esti gata sa le respecti?

Vrand, nevrand, "Noaptea Lupului" nu a prins prea mult in zona urbana a Romaniei, asa ca va trebui sa recunoastem intaietatea Halloweenului in fata traditiilor neaose. Iata si care sunt traditiile populare din diverse zone ale globului legate de sarbatoarea cu origini celtice!

1. La multi ani de Halloween!

 

Pentru celti, Samhain, numele celtic al Halloweenului, era cea mai importanta sarbatoare din an. Echivalentul ei modern ar fi Anul Nou. Desi sangele celtic s-a mai diluat pana in prezent, adeptii cultului Wicca considera sfarsitul lunii octombrie drept sfarsitul unui an calendaristic.

2. Eliberarea spiritelor

Sursa foto: languageconnections.com

La chinezi, Halloweenul este celebrat sub denumirea de Teng Chieh. Barcute de hartie, lampioane si lumanari sunt aprinse in fiecare an in memoria celor disparuti, dar si pentru a elibera spiritele captive care inca bantuie aceasta lume. Acestea sunt denumite "pretas" si apartin celor morti prin inec sau in urma unor accidente teribile.

3. Spirite artagoase

Sursa foto: magic4walls.com

In Germania, in zonele rurale, batranii ascund cutitele din casa in noaptea de Halloween. Germanii cred ca spiritele au puterea de a manui armele in aceasta noapte si pot incerca sa se razbune pe cei vii.

4. Paianjeni respectati

 

Paianjenii asezati in decorul petrecerilor de Halloween nu au, de fapt, nimic malefic in ei. In Anglia, Scotia si Irlanda, un paianjen zarit de Halloween inseamna ca spiritul unei persoane dragi vegheaza asupra ta. Daca omori un paianjen in noaptea de Halloween, risti sa atragi ghinionul asupra ta.

5. O noapte cu mortii

In Cehia, sarbatoarea nu are nimic din spiritul festiv al farselor regizate de englezi, din agitatia chinezilor sau din forma comerciala capatata in Statele Unite. Cehii petrec noaptea de Halloween intr-un fel de priveghi de familie intr-un cerc in care fiecare membru are un scaun liber alaturi pentru o ruda decedata.

6. Sperietura zdravana

 

Chiar si in randul anglo-saxonilor si al catolicilor care au promovat sarbatoarea celtica sub forma Ajunului "Tuturor Sfintilor" exista persoane care nu suporta Halloweenul. Boala a fost denumita Samhainofobie si se refera exact la teama de Halloween. Suferinzii pot exprimenta atacuri de panica si crize cardiace sau nervoase daca sunt prinsi intr-un cortegiu public de petrecareti mascati. Asta da sperietura de Halloween!

Sursa foto principala: interiorclip.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea