De prin lume adunate

#grafice #harti #harti neconventionale

6 harti si grafice neconventionale care dezvaluie informatii neasteptate

De multe ori, informatia "impachetata" intr-un ambalaj vizual atractiv ti se intipareste mai usor in memorie. Asa au luat nastere hartile si graficele inedite de mai jos, care isi propun sa iti dezvaluie o varietate de informatii interesante cu care se prea poate sa nu fi fost la curent!

1. Te-ai intrebat vreodata care este cel mai bun loc din lume in care ai putea trai? Potrivit The Economist, Elvetia este Paradisul pe Pamant sau statul care ofera cele mai multe sanse locuitorilor sai la o viata fericita, sanatoasa si bogata, totul in conditii de perfecta siguranta publica.

2. Stiai ca Germania si Japonia au cei mai batrani locuitori din lume (varsta medie fiind de 46, 1 ani), in timp ce Nigeria are o populatie alcatuita preponderent din... adolescenti (varsta medie: 15,1 ani)? Tarile cu o populatie tot mai in varsta se numara printre acelea cu cele mai mari deficite bugetare si cu cea mai slaba crestere economica, iar statele cu populatie foarte tanara se afla intr-un haos politic.

3. Pana in anul 2100, ONU estimeaza ca Pamantul va avea peste 11 miliarde de locuitori, in conditiile in care, in anul 0 e.n., populatia Terrei numara aproximativ 200 milioane de suflete. Primul miliard a fost atins abia in secolul al XIX-lea, insa de atunci, procesul de evolutie demografica a cunoscut o viteza incredibila.

4. Mai bine de jumatate din populatia actuala a lumii, de peste 7 miliarde de oameni, este concentrata in Asia, mai exact in China, India, Indonezia, Banglades, Japonia, Filipine, Birmania, Thailanda, Coreea de Sud, Nepal, Malaezia, Coreea de Nord, Taiwan, Sri Lanka, Cambodgia, Laos, Mongolia si Bhutan.

5. Dintre cele 193 de tari care fac parte astazi din ONU, Marea Britanie a invadat, de-a lungul istoriei, nu mai putin de 171, adica aproape 90%, sustine istoricul englez Stuart Laycock.

6. Continentul african este mult mai mare decat o arata hartile conventionale. Este intr-atat de intins, incat ar putea ingloba China, Mexicul, Europa de Vest, Europa de Est, SUA, India, Japonia si Peninsula Iberica!

Sursa foto: vox.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea