De prin lume adunate

# idei traditii de craciun #traditii de craciun #craciun

5 traditii de Craciun pe care le poti incepe din acest an

Anul acesta poti sa te abati de la traditiile de Craciun de pana acum si sa incerci altele noi. Toti membrii familiei vor fi incantati de schimbarile pe care le-ai pregatit pentru Sarbatori. Iata cateva idei inedite de traditii de Craciun pe care le poti incepe chiar din acest an.

Cumpara un ornament in forma de muratura

Globuri, inimioare, ingerasi, dar ce parere ai daca anul acesta in bradul de Craciun isi face loc si un ornament in forma de muratura? Poate ai observat si tu astfel de ornamentele in forma de muratura in magazinele de decoratiuni si te-ai intrebat ce este cu acestea. Traditia este de origine germana – in Ajunul Craciunului nemtii asaza in brad un ornament in forma de castravete murat. De aici pot porni intreceri amuzante intre membrii familie, cum ar fi un cadou special pentru cel care observa primul muratura din brad sau cel care vede primul acest ornament inedit va despacheta primul, cadourile de sub brad.

Realizeaza un brad din fursecuri

Fursecurile in forma de stea pe care le pregatesti pentru Craciun, pot fi asezate anul acesta pe masa, intr-un mod inedit. Ai nevoie sa tai aluatul in fursecuri de diferite marimi, iar dupa ce s-au copt sa le asezi in ordine, de la cel mai mare la cel mai mic pentru a forma un bradut dulce. Pentru a arata si mai spectaculos, pudreaza-l cu zahar care imita zapada.

Fa aceeasi poza in fiecare an

Anul acesta poti sa incepi o noua traditie in familie: o poza, cu aceleasi personaje, in aceeasi ipostaza, in acelasi loc pe care o vei face de acum inainte in fiecare an. In acest fel vei putea vedea cum se schimba cei din familie sau prietenii tai de la un an la altul si de fiecare data aceste poze vor fi pentru cei dragi si un motiv in plus de amuzament. Din poze poti face, peste ani, un colaj pe care sa il agati pe perete sau sa il oferi in dar protagonistilor.

Sapte feluri de peste la masa festiva

Anul acesta mai poti face loc pentru o traditie noua in familia ta. Inlocuieste traditionalele preparate de porc cu pestele, considerat mult mai usor si mai sanatos. Despre preparatele de Craciun din carne de porc, toata lumea stie ca sunt grele si bogate in grasimi, de aceea poti renunta anul acesta sa le mai consumi. In loc de carnati sau sarmale, de Craciun poti avea pe masa paste cu fructe de mare, aperitive cu creveti sau calamari la gratar. Traditia este inspirata de la italieni si un astfel de meniu bogat cu cat mai multe feluri de peste are doar efecte benefice asupra sanatatii.

Petrecere in pijamale de Craciun

Pentru ca in Ajunul Craciunului, multi copii nu vor sa mearga la culcare, poti incepe ca de anul acesta sa initiezi o noua traditie pentru familia ta: petrecerea in pijamale, de Craciun. Dupa colinde, musafiri, un film de Craciun, toti copiii isi aduc sacii de dormit si dorm la gramada intr-un singur dormitor sau chiar langa bradul de Craciun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea