De prin lume adunate

#disparitie #personalitati #disparitie personalitati

5 personalitati care au disparut in mod misterios

Disparitiile persoanelor celebre din istoria lumii au fost, de multe ori, subiecte de filme. Misterul din spatele disparitiei i-a facut pe multi dintre ei mai cunoscuti, odata cu trecerea timpului. Iata cateva dintre persoanele faimoase din lume care au disparut in mod misterios.


1. Henry Hudson

Henry Hudson, celebrul navigator si explorator arctic englez, a disparut in anul 1611, in James Bay, Canada, dupa ce echipajul cu care se afla l-a parasit. Acesta a ramas impreuna cu fiul sau John si cu alti sase marinari intr-o barca, fara arme si fara hrana. De atunci nu s-a mai aflat nimic in legatura cu el, desi au fost facute expeditii pentru cautarea lor.


2. Amelia Earhart

Amelia Earhart a fost pioner in aviatie si o militanta pentru drepturile femeilor. Ea a disparut in 1937. Inainte de varsta de 40 de ani, Amelia a vrut sa faca inconjurul lumii. Dupa ce a parcurs trei patrimi din zborul planificat, Amelia a decolat de la Lae ( Noua Guinee) si nu a mai ajuns in insula Howland din Pacific, unde trebuia sa aterizeze.


3. Harold Holt

Harold Holt a disparut la 17 decembrie 1967, in Point Nepean din Australia. Holt a fost al 17-lea prim-ministru al Australiei si in ziua disparitiei a decis sa mearga sa inoate. Dupa doua zile de cautari, autoritatile l-au declarat mort. Corpul sau nu a fost niciodata gasit, iar in 2005 un medic legist a presupus ca fostul prim-ministru al Australiei a murit inecat sau a fost mancat de un rechin.


4. Jimmy Hoffa

Jimmy Hoffa a fost un sindicalist american care a disparut pe 30 iulie 1975. Atunci a fost vazut ultima data intr-o parcare din fata restaurantului Red Fox din Detroit. Hoffa a fost declarat oficial mort in 1982. Frank Sheeran, lider sindical de rang inferior, a recunoscut inainte de a muri ca l-a ucis pe Hoffa, impuscandu-l in spate cu doua focuri de arma, dupa care l-a incinerat pentru a nu-i fi gasit cadavrul.


5. D.B. Cooper

D.B.Cooper este protagonistul uneia dintre cele mai bine puse la cale deturnari de avion din istoria Americii. In 1971, D.B. Cooper a deturnat un Boeing 727, s-a parasutat in zona Muntilor Cascadelor cu cei 200.000 de dolari furati de la compania aeriana si a disparut fara urma. A lasat in avion o cravata si mucuri de tigara, insa aceste dovezi nu au putut fi folosite multa vreme pentru a-l identifica, intrucat nu exista tehnologia neceasara.



Sursa foto:mnn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea