De prin lume adunate

#biciclete electrice #biciclete

5 mituri despre bicicletele electrice

Cu siguranta ai auzit, cel putin o data, despre celebrele biciclete electrice. Acestea sunt biciclete cu acumulator, cu ajutorul carora te poti deplasa rapid. Desi implica unele costuri suplimentare, spre deosebire de bicicletele clasice, cele electrice au capatat o popularitate tot mai mare, datorita costurilor mici de intretinere si reducerii consumului de carburant.

 

In acest articol, iti prezentam cateva mituri pe care trebuie sa le cunosti despre bicicletele electrice, ca sa-ti faci o idee mai buna despre ce implica folosirea unor astfel de dispozitive.

Bicicletele electrice sunt greu de intretinut

Primul mit despre bicicletele electrice se refera la dificultatea de a le intretine. Ei bine, orice bicicleta electrica contine si o componenta mecanica, pe care o poti intretine in aceeasi masura precum cea a unei biciclete normale. Bicicletele electrice pot fi folosite pe distante lungi, insa nu sunt recomandate pentru vreme ploioasa. Desigur, daca producatorul bicicletei electrice specifica faptul ca bicicleta are motorul rezistent la apa, poate fi cumparata fara probleme.

O bicicleta electrica nu are nevoie de intretinere speciala, insa tine cont de faptul ca are o baterie de care trebuie sa ai grija. In general, bateria bicicletei electrice va rezista numarului de cicluri de incarcare pe care fiecare producator il specifica.

Bicicleta electrica nu este la fel de rezistenta ca cea clasica

Un alt mit despre bicicleta electrica este acela ca nu ofera rezistenta pe termen lung. Totusi, bicicletele electrice sunt la fel de bune precum cele clasice, dar depinde si de modul in care le ingrijesti.

Astfel, bicicletele electrice functioneaza la temperaturi intre -10 grade Celsius si 40 de grade Celsius.

Bicicleta electrica reprezinta o investitie mult prea mare

Intr-adevar, bicicletele electrice costa putin mai mult decat cele normale, insa investitia de inceput nu trebuie sa te descurajeze. In timp, achizitia unei biciclete electrice iti poate aduce economii.

Totodata, bicicleta electrica nu are nevoie de acumulator ca sa functioneze. Trebuie doar bagata in priza, indiferent daca esti acasa sau la locul de munca si in cateva ore te bucuri de plimbari. Simplu si rapid!

Bicicleta electrica se transporta greu

In functie de modelul de bicicleta electrica pe care il alegi, aceasta poate sa cantareasca si pana la 30 de kg sau mai mult, daca adaugi accesorii precum portbagajul. Cu toate acestea, te poti bucura si de modele pliabile de biciclete electrice, mult mai mici si mai usoare.

Este recomandat sa optezi pentru o bicicleta electrica pliabila, pe care o poti strange la nevoie si pe care o poti pune in portbgajul masinii atunci cand pleci in vacanta. Bicicleta pliabila iti va ocupa, in consecinta, aproape jumatate din spatiul de care ai nevoie pentru o bicicleta normala.

Bicicletele electrice nu sunt modele ecologice

Ba din contra! Bicicletele electrice nu imprastie emisii nesanatoase si nu reprezinta un pericol pentru mediu, intrucat bateriile pot fi reciclate.

Conform ultimelor studii efectuate de specialisti, bicicleta electrica reprezinta solutia ideala pentru calatoriile scurte, ceea ce reduce emisiile de oxid de azot prezente in atmosfera.

Informeaza-te in legatura cu bicicletele electrice si alege modelele care ti se potrivesc cel mai bine! Bucura-te de pedalat si nu uita ca sunt vehicule care trebuie conduse cu multa grija si responsabilitate.

Sursa foto: https://www.pexels.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea