De prin lume adunate

# iesit la pedalat #pedalat #lucruri indispensabile

5 lucruri indispensabile pentru atunci cand iesi la pedalat

Desi sezonul de pedalat e pe sfarsite, este posibil sa mai prinzi cel putin o luna de vreme buna pentru a pleca in drumetii pe bicicleta sau poate doar la o plimbare relaxanta prin parc.

Indiferent de locul in care iesi la pedalat insa, trebuie sa stii ca sunt anumite lucruri fara de care nu ar trebui sa pleci la drum.

1. Casca

Din pacate foarte putini adulti care merg cu bicicleta, indiferent ca e vorba de biciclete de oras sau de munte au in dotare o casca. Evident, este vorba de ciclistii de ocazie, nu de cei care practica in mod regulat acest sport.

De ce e important sa ai porti mereu casca atunci cand mergi cu bicicleta de oras? In primul rand, oricat de atent esti (sau crezi ca esti), se va gasi intotdeauna cineva care sa nu respecte o regula de circulatie, iar tu sa te afli in locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Asadar, casca te poate proteja in cazul in care te confrunti cu un accident mai serios, daca esti aruncat din sa, etc.

2. Semne reflectorizante

Mai ales atunci cand ai obiceiul sa mergi la pedalat si dupa lasatul serii, benzile sau semnele reflectorizante nu ar trebui sa lipseasca de pe bicicleta pentru oras, si nu numai. In plus, in afara de acestea, si tu esti obligat sa porti vesta reflectorizanta. De asemenea, in afara de acestea, bicicleta ar trebui sa fie dotata cu far atat in fata, cat si in spate. Evident, intensitatea celor doua va fi diferita (mai puternic pe fata si mai slab pe spate), asa ca trebuie sa le alegi cu grija, in functie de necesitati. Daca nu te pricepi sa alegi farurile potrivite, nu ezita sa ceri ajutor de la personalul specializat al magazinelor de profil.

3. Unelte

Fiecare biciclist, amator sau nu, ar trebui sa aiba o mini trusa de scule pentru situatiile mai putin placute precum pana, defectiunile la lant, etc. Evident, nu trebuie sa cari dupa tine zeci de chei si surubelnite, ci sa optezi pentru cele mai importante: kit-ul de pana, pompa, o unealta universala (cu mai multe tipuri de chei) si, eventual, o camera pentru anvelopa (daca nu folosesti din cele tubeless).

4. Apa

Nu este nici unealta, nici echipament de proectie, insa este esentiala daca vrei sa te bucuri de o plimbare reusita, fara evenimente neplacute.

In functie de distanta pe care o ai de parcurs, poti lua cu tine unul, doua sau chiar trei bidoane cu apa (daca bicicleta are suporturi pentru toate) ori, daca distanta este mai lunga, poti opta pentru un kit de hidratare special conceput pentru ciclisti. Acesta din urma consta, de regula, dintr-un saculet pe care il poti umple cu apa si un furtun de la care te poti alimenta. Tot kitul este bine ancorat intr-un rucsac pe care il poti purta linistit in spate, fara sa te incomodeze in timpul pedalatului.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea