De prin lume adunate

#activitati weeken #weekend #familie

5 activitati de weekend pe care le puteti face in familie

Weekendul reprezinta o oportunitate speciala de a ne reconecta cu familia si de a petrece timp de calitate impreuna. Dupa o saptamana plina de activitati si responsabilitati la serviciu, este important sa ne acordam o pauza si sa ne bucuram de momente placute alaturi de cei dragi.

 

De aceea, am pregatit o lista cu 5 activitati pe care le poti face alaturi de familia ta pentru a crea amintiri frumoase si pentru a va bucura de timpul petrecut impreuna.

1. Gatiti impreuna

Aceasta activitate va ajuta sa petreceti timp impreuna si va ofera ocazia de a va imbunatati abilitatile culinare. Indiferent daca esti un bucatar incepator sau experimentat, gatitul impreuna cu familia poate fi o activitate distractiva, dar si educativa.

Puteti sa alegeti un fel de mancare preferat de toata familia sau sa incercati o reteta noua dintr-o carte de bucate. Daca va plac merele, puteti incerca sa gatiti o placinta cu mere

Daca vrei sa experimentezi o reteta noua, puteti merge impreuna la cumparaturi pentru ingredientele necesare. Atribuie sarcini fiecarui membru al familiei, astfel puteti lucra ca o echipa si va puteti distra, in acelasi timp.

Iar, la final, mancarea va fi mai delicioasa si toata lumea va fi fericita ca a putut lua parte la prepararea ei.

2. Petreceti timp in aer liber

O plimbare in natura poate fi activitatea perfecta pentru a petrece timp impreuna. Puteti merge intr-un parc sau chiar intr-o padure.

Astfel, va veti conecta cu natura si va veti elibera de saptamana incarcata ce tocmai a trecut. In plus, copiii vor adora sa se joace in aer liber.

Puteti face chiar si un picnic daca vremea este frumoasa sau o drumetie pentru a descoperi frumusetea naturii.

3. Jucati jocuri de societate

Acestea pot fi distractive si educative, in acelasi timp. Exista o varietate de jocuri de societate din care puteti alege.

Cautati-le pe acelea care sa ii ajute pe copii sa isi dezvolte abilitatile de concentrare, comunicare si logica, intr-un mod distractiv.

Acesta va fi un mod interesant de a sta impreuna si, cu siguranta, veti invata lucruri noi unii despre ceilalti.

4. Luati parte la evenimente culturale

Evenimentele culturale pot avea un mare beneficiu in educatia copiilor si este si un mod excelent de a va relaxa.

Mergeti la un muzeu, la teatru, la opera sau poate la un spectacol de dans. Fiecare dintre aceste activitati le va oferi celor mici sansa de a lua contact cu o lume noua si de a invata lucruri noi.

Puteti chiar sa va organizati weekendurile, astfel incat in fiecare sa participati la un eveniment cultural diferit.

 5.  Activitati artistice impreuna

Daca sunteti pasionati de arta si creatie, activitatile artistice pot reprezenta o modalitate distractiva si educativa de a va petrece timp impreuna.

Puteti incerca sa pictati sau sa desenati, iar mai apoi sa pastrati aceste desene care va vor aminti mereu de momentele petrecute impreuna.

De asemenea, puteti sa faceti fotografii, sa sculptati in lut sau sa scrieti poezii. Orice activitate artistica veti face, va fi un mod grozav de a va dezvolta imaginatia si creativitatea.

Cel mai probabil, copiii vor fi cei mai entuziasmati de aceste activitati, iar parintii isi vor putea aminti sentimentul de a fi copil si de a se juca.

Acestea sunt cinci activitati pe care le puteti face impreuna cu familia in weekend.

Insa sunt mult mai multe din care puteti alege, precum: vizionarea unui film, plimbari cu bicicleta, mancatul la un nou restaurant, o excursie la munte sau intr-un loc special sau vizita la un escape room.

Cel mai important este sa alegeti o activitate care va face placere si care implica fiecare membru al familiei.

Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea