De prin lume adunate

#intrebari #stiinta #mistee neelucidate

3 intrebari importante la care stiinta n-a gasit raspuns nici pana astazi

Inca de la inceputuri, curiozitatea l-a determinat pe om sa-si doreasca sa acumuleze cat mai multe informatii si sa-si depaseasca limitele. Totusi, exista cateva intrebari importante, mereu de actualitate, la care stiinta nu a gasit raspunsuri nici pana in ziua de azi. Iata cateva dintre ele!

Descoperiri esentiale, precum inventarea becului sau a mijloacelor de transport, se datoreaza unor oameni extrem de pasionati de munca lor, care nu au ezitat sa se dedice trup si suflet cercetarilor intreprinse. Iar aceasta incapatanare a lor a dus inevitabil la progres. Sunt insa unele aspecte ale vietii la care oamenii de stiinta nu par sa fi gasit inca explicatia perfecta.

1. Ce se afla dincolo de moarte?

Aceasta este fara doar si poate una dintre cele mai frecvente intrebari ale omenirii. Desi, la nivel material, imbatranirea duce la degradarea trupului si, in cele din urma, la deces, cercetatorii nu au ajuns nici pana acum la o concluzie privind sufletul, cealalta componenta reprezentativa a unei persoane. Daca spiritul exista, ce se intampla cu el dupa moarte? Exista o viata dincolo de existenta actuala? Raspunsurile raman inca un mister pentru lumea stiintifica.

2. Poate fi procesul de imbatranire impiedicat?

In conditiile in care speranta de viata a crescut considerabil in ultimele secole, acest lucru i-a facut pe oamenii de stiinta sa se intrebe daca procesul de imbatranire poate fi impiedicat. In urma studiilor intreprinse, cercetatorii au ajuns la concluzia ca acesta ar putea fi rezultatul unor degradari la nivel molecular. Totusi, nu se stie cu exactitate daca procesul de imbatranire poate fi stopat sau nu.

3. Va putea oare omul sa prezica viitorul cu exactitate?

Prezicerea viitorului, la nivel politic si economic, este, la randul sau, un obiectiv important pentru oameni. Potrivit acestora, aceasta abilitate ar putea permite evitarea unor situatii de criza, precum crahul financiar din 1929 sau razboaiele. Si, desi unii specialisti in economie au reusit sa prevesteasca eventualele probleme ale unui sistem financiar aparent perfect, experimentele in domeniul predictiilor si al acuratetii lor, efectuate de reputatul psiholog Philip Tetlock, au demonstrat contrariul: oamenii nu sunt capabili, cel putin pentru moment, sa anticipeze viitorul.

Sursa foto: wisdomshaven.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea