De prin lume adunate

177 de ani de muzica militara

La 1 iulie 2008 se aniverseaza Ziua Muzicilor Militare. In urma cu  177 de ani de lua fiinta prima fanfare militare, mentionata in Regulamentul Organic din 1/31 iulie 1831, la Iasi, in cadrul Strajei Pamantesti.

In cadrul manifestarilor ce se vor desfasura cu aceasta ocazie, Serviciul Muzicilor Militare a organizat deja duminica, 29 iunie 2008, intre orele 11.00-12.30, concerte de promenada in parcurile din capitala,  astfel:

- Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii – Parcul Drumul Taberei;

- Muzica Regimentului 30 Garda „ Mihai Viteazul ” – Parcul Alexandru Ioan Cuza ;

- Muzica Corpului 1 Armata Teritorial – Parcul Sebastian .

In aceeasi zi, incepand cu orele 13.00, Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii a sustinut un concert si in cadrul Targului de Sfintii Apostoli Petru si Pavel, la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”.

Publicul prezent la aceste concerte a manifestat un interes deosebit si au existat multe voci ce au cerut evenimente mai dese de acest gen.

Manifestarile se vor incheia pe data de 1 Iulie cu un ceremonial militar si un show sustinut de Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii si corpul de balet al Ansamblului Artistic al Armateila  la sediul central al Muzicilor Militare din Bd. Iuliu Maniu 13, Bucuresti.

Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii
 
Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii este o formatie de referinta in viata culturala a armatei si a tarii. Din punct de vedere structural, Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii se manifesta ca o fanfara militara traditionala a carei organizare muzicala implica o multitudine de elemente de tip simfonic.

Condusi de doi ofiteri – dirijori, absolventi ai Universitatii de Muzica din Bucuresti, cei 70 de subofiteri – instrumentisti ce constituie formatia, pot interpreta creatii ce acopera toate epocile si genurile muzicale.

In fiecare an, acest ansamblu ofera peste 100 de concerte in unitatile militare, pe scenele bucurestene si in toata tara, participand, de asemenea, si la ceremoniile militare.

Unica in armata si in tara, Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii, a lansat numeroase CD – uri, casete audio – video si a obtinut intotdeauna aprecieri deosebite cu ocazia festivalurilor internationale de gen.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea