De prin lume adunate

#superstitii infricosatoare # superstitii halloween #halloween #superstitii

13 superstitii inspaimantatoare despre Halloween si adevarul din spatele acestora

Dovleci sculptati, fantome, vampiri si vrajitoare sunt simboluri pe care le vedem in fiecare an de Halloween. Pe multe dintre acestea le-am adoptat si noi, pentru a creste amuzamentul si pentru petreceri cu mai multa culoare, dedicate acestei sarbatori, dar originea acestor simboluri si superstitii este mai putin stiuta.

Descopera 13 superstitii inspaimantatoare despre Halloween si adevarul din spatele acestora!

1. Pisica neagra

In Evul Mediu, oamenii au asociat pisicile cu diavolul si le-au considerat responsabile pentru raspandirea Ciumei Negre. Mai exista si convingerea ca pisicile negre erau folosite de vrajitoare in magiile lor. Astazi, pisica nu mai este asociata cu ghinionul, din contra, in Germania, daca o pisica iti dai calea este semn de noroc.

2. Fantomele

Celtii credeau ca in noaptea anului nou (marcata pe 1 noiembrie), granita dintre viata si moarte este neclara si permitea celor plecati in lumea cealalta sa revina pe Pamant sub forma de fantome. Astazi, povestile cu fantome sunt menite doar sa starneasca amunzamentul.

3. Vrajitoarea

Vrajitoarea provine din povestile celtice care o mai numeau “batrana” sau “mama Pamantului”. Aceasta era simbolul intelepciuinii, a schimbarii si a noilor anotimpuri.

4. Matura de vrajitoare

Exista multe legende legate de matura de vrajitoare si scopul pentru care aceasta era folosita. Cea mai cunoscuta dintre acestea este aceea ca vrajitoarele calatoreau calare pe maturile lor care aveau aceasta putere magica.

5. Liliacul

Liliacul este un alt simbol al Halloween-ului care provine tot de la celti. Acestia obisnuiau sa faca un foc mare in jurul caruia dansau si sacrificau animale. Acest foc atragea multe insecte si lilieci care veneau la festin.

6. Vampiri

Vampirii sunt spirite rele care atrag oamenii si ii storc de energie, sugandu-le sangele. De acest simbol al Halloween-ului este legata si legenda Contelui Dracula care a ramas la fel de populara si in zilele noastre.

7. Luna plina

Luna plina este un simbol care se regasete in multe filme horror, dar foarte rar aceasta coincide cu sarbatoarea de Halloween. Ultima data cand s-a intamplat sa fie luna plina in noaptea de Halloween a fost in 2001, iar urmatoarea data va fi in 2020. Se spunea, ca atunci cand este luna plina, magiile au efect mai puternic.

8. Cimitirul

Se spune ca atunci cand treci pe langa un cimitir trebuie sa iti tii respiratia, altfel este posibil sa trezesti un spirit. Legatura dintre respiratie, viata si spirite a existat intotdeauna.

9. Costumele de Halloween

Celtii credeau ca sufletele se intorc pe Pamant in aceasta noapte, de aceea le lasau mancare si bautura. Daca un spirit aparea la usa imbracat ca un cersetor si era alungat, atunci arunca blesteme. Oamenii purtau de asemenea, costume, pentru a face fantomele sa creada ca si ei sunt morti.

10. Paianjenul

Despre paianjeni se credea ca sunt insectele care le ajuta pe vrajitoare sa isi faca vrajile. Mai mult, se spune ca atunci cand o vrajitoare manca un paianjen negru cu paine si unt, puterile sale cresc.

11. Dovleacul

Dovlecii luminati pentru Halloween erau folositi ca lanterne pentru a ghida sufletele pierdute spre casa. Alte superstitii spun ca in dovleci se sculpteaza fetele infricosatoare pentru a tine spiritele rele la distanta.

12. Portocaliu si negru, culorile Halloween-ului

Portocaliul este culoarea care simbolizeaza recoltele si schimbarea nuantei frunzelor, pe cand negrul este culoarea care simbolizeaza “moartea” verii si schimbarea anotimpului.

13. Numarul 13

Numarul 13 a fost ascociat inca din cele mai vechi timpuri cu ghinionul. Tocmai de aceea ziua de vineri 13 este considerata o zi plina de ghinion cu atat mai mult cu cat sunt si multe evenimente nefericite in istorie care s-au petrecut intr-o astfel de zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea