De prin lume adunate

#sfaturi poze selfie #cum facem poze selfie #poze selfie #selfie

10 trucuri pe care trebuie sa le cunosti pentru a face selfie-uri perfecte

Odata cu vacanta vine si... albumul foto de vacanta! Si cum pozele de tip selfie nu pot lipsi este important sa stii cateva detalii pe care majoritatea poate le ignora. Iata cateva sfaturi pentru a face cele mai frumoase poze selfie.

1. #filter sau #nofilter?

Printre cele mai apreciate selfie-uri sunt cele cu hashtag-ul #nofilter, caci spun despre persoana respectiva ca este transparenta si are increderea in ea. insa, din diverse motive de lipsa de somn, lumina proasta etc, nu toti suntem mandri de cum aratam in poza ce tocmai ne-am facut-o. Nu-i nicio problema. Aici intervine functia Pro Suggest, care iti analizeaza lumea prin obiectiv, de la gen, pana la lumina si culoare, si iti ofera 5 sugestii de setari optimizate pentru fotografii perfecte. Practic, Pro Suggest este un mod ce recomanda filtre in functie de ceea ce vrei sa fotografiezi. Totodata, in Pro Suggest Market, poti descoperi sute de setari profesioniste pentru a-ti transforma fotografiile in capodopere.

2. Ai grija ce se vede in spatele tau

Camera frontala nu e acolo degeaba. Foloseste-o cu incredere. Analizeaza ce este in spatele tau. Chiar merita sa intre in poza un trecator plictisit si confuz? Chiar trebuie sa vada toata lumea ca nu ti-ai facut ordine prin camera? Chiar vrei sa rada toti de inca un selfie facut in toaleta? Alege cu grija locul selfie-urilor.

Apoi, obtine maximum de la camera principala. Spune adio selfie-urilor de slaba calitate cu Selfie Alarm, functie a aparatului foto Samsung Galaxy K Zoom, prin care iti incadrezi fata intr-un patrat folosind camera frontala, atingi ecranul pentru a seta locul unde vrei sa apari, apoi comuti pe camera principala si astepti semnalul bip. Felicitari! Acum ai trei fotografii din care poti alege, toate de calitate exceptionala.

3. Gaseste unghiul potrivit

Cauta postura in care arati cel mai bine si abia apoi fa poza. intinde mana la maximum si asaz-o mai sus de linia capului, astfel incat sa eviti un „nas enorm”, iar trasaturile fetei sa fie in armonie perfecta. Dar daca din diferite motive, poza nu a iesit tocmai bine si nu te reprezinta, nu te bosumfla. Poti folosi functiile Beauty Face si Shot and More, care includ optiuni ca Best Photo, Best Face, Eraser, Drama Shot, Panning Shot, pentru a avea cele mai bune autoportrete.

4. Selfie cu un scop

Incearca sa fii relevant. Chiar daca e vorba despre tine si zici ca nu-ti pasa ce crede lumea despre selfie-ul pe care il vei share-ui, nu e chiar asa. Un selfie apreciat si lipsit de critici este un selfie care are un scop. Ai luat permisul? Ai absolvit facultatea? ti s-a nascut copilul? Orice moment important se vede intr-un anumit fel pe fata ta. Surprinde-l si pastreaza-l intr-un selfie-amintire. Crede-ma, nimeni nu apreciaza selfie-urile facute din plictiseala sau din vanitate.

De aceea, si camerele au functii precum Smile/ Blink Detection. Sunt facute sa detecteze un zambet, o clipire si, astfel, sa faca poze instant, pentru a surprinde cele mai naturale reactii.

5. Oglinda-oglindjoara

Nu sunt anti-selfie-uri in oglinda, dar trebuie sa recunosc ca e modalitate buna de a largi cadrul. Astfel, daca vrei sa se vada mai mult in poza (cu ce esti imbracat/-a, toata gasca de prieteni etc.), dezactiveaza blitz-ul si pozeaza oglinda, cu tot ce vrei sa surprinzi in ea.

6. Fii natural/-a!

Renunta la duck face (bot de rata) si la posturile de model luat prin surprindere. Lumea stie sa recunoasca un selfie. si, daca vei avea atitudinea de „oops, nu stiam ca mi se face o poza” intr-o poza facuta de tine, in care ti se vede si mana intinsa, oamenii isi vor face o parere... Genul acesta de selfie-uri sunt atat de nenaturale incat sa nu te miri daca primesti unfriend.

7. Foloseste camera principala!

Smartphone-urile au 2 camere, una principala si una frontala. Desi este mai comod sa folosesti camera frontala, camera de pe spatele smartphone-ului este mai performanta, ceea ce inseamna ca selfie-urile vor iesi la calitate mai buna. Sau, bine, poti sa incerci Samsung Galaxy K-Zoom, a carui camera frontala este la fel de buna ca o camera principala.

8. Pune-te intr-o lumina buna!

Un selfie bun e pus mereu intr-o lumina buna. Asa ca ai grija sa fii in preajma ferestrelor sau a unei surse naturale de lumina atunci cand iti faci un selfie.

Totodata, sursa de lumina trebuie sa fie in fata ta, putin deasupra liniei ochilor, pentru ca lumina sa-ti incadreze frumos fata. Nu folosi blitz-ul decat in cazuri de obscuritate maxima. Selfie-urile tale ar putea iesi arse, cu frunte lucioasa si ochi rosii. Desigur, ai o multime de filtre care iti pot salva totusi selfie-ul.

9. Unde-s multi, puterea creste.

Un selfie intre prieteni este mai bine perceput decat un selfie de unul singur. si da, e tot selfie cat timp esti si tu acolo. Asa ca, daca vrei sa scapi de gura lumii care te critica pentru ca-ti faci prea multe selfie-uri, incearca unele noi: cu prietenii, cu pisica sau cu vanzatoarea de la chiosc. Dar sa fie relevant, da?

10. Asuma-ti selfie-ul!

Odata selfie-ul facut, asuma-ti-l cu mandrie si demnitate! Share-uieste-l pe Facebook, Instagram si alte retele de socializare pe care le folosesti. Chiar daca o imagine face cat o mie de cuvinte, ii poti adauga si o scurta descriere cat mai simpla si mai naturala. Oricat de bine ti-ar iesi selfie-ul, asuma-ti faptul ca mereu se vor gasi persoane anti-selfie, care iti vor putea comenta negativ. Nu le lasa sa-ti strice buna-dispozitie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea