De prin lume adunate

#arcul de triumf #bucuresti #ateneul roman #hanul cu tei #obiective turistice #carul cu bere

10 locuri din Bucuresti pe care trebuie sa le vizitezi

Bucurestiul gazduieste valoroase obiective turistice pe care ar fi pacat sa le ocolesti. Am pregatit pentru tine o lista cu 10 locuri din Capitala pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata.



Muzeul National de Arta al Romaniei


Situat in Calea Victoriei, nr. 49-53, Muzeul National de Arta al Romaniei gazduieste trei galerii: Galeria de Arta Europeana, Galeria de Arta Romaneasca Moderna si Galeria de Arta Veche Romaneasca.


Palatul Parlamentului


Palatul Parlamentului, cunoscut sub numele de Casa Poporului, se afla in topul celor mai mari cladiri din lume, fiind depasit doar de Pentagon. Are 1100 de incaperi, dintre care 440 sunt birouri, peste 30 de sali si saloane, 4 restaurante, 3 biblioteci, o sala de concerte si 2 parcari subterane.


Muzeul Satului


Este unul dintre primele muzee in aer liber din lume. Amplasat in Parcul Herastrau, Muzeul Satului reprezinta o incursiune in arhitectura autohtona a caselor si bisericilor de lemn din diferite regiuni ale Romaniei.


Parcul Herastrau


Parcul Herastrau este parcul cu cea mai mare suprafata din Capitala. Principale puncte de atractie: Gradina Japoneza , Roata Mare, zona Expoflora, Insula Trandafirilor , Aleea Cariatidelor.


Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa"


Patrimoniul muzeului este format din peste doua milioane de piese, grupate in diferite colectii zoologice, paleontologice, de minerale si roci si etnografice.


Arcul de Triumf


Arcul de Triumf a fost construit intre 1921 si 1922 si comemoreaza victoria Romaniei in Primul Razboi Mondial. In interiorul sau functioneaza un mic muzeu care poate fi vizitat de marele public doar cu ocazii speciale (Ziua Nationala, Ziua Drapelului , etc)


Carul cu Bere


Este una dintre cele mai vechi berarii ale Capitalei. I.L. Caragiale, Octavian Goga sau George Cosbuc sunt doar cativa dintre oamenii de cultura care au trecut pragul acestui local.


Hanul cu Tei


Este sigurul han din Bucuresti care si-a pastrat intacta arhitectura initiala. In prezent, Hanul cu Tei gazduieste cea mai mare galerie de arta din tara.


Ateneul Roman


Finalizat in 1888, Ateneul Roman este actualul sediu al Filarmonicii "George Enescu". Pe scena Ateneului Roman au evoluat dirijori si interpreti de seama ai secolului trecut: Sergiu Celibidache, Arthur Rubinstein, Yehudi Menuhin, etc.


Biserica Coltea


Biserica Coltea a facut parte dintr-un ansamblu arhitectonic care mai cuprindea spitalul, trei paraclise si Turnul Coltei, unul dintre cele mai reprezentative monumente ale Bucurestiului de altadata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea