Terapii alternative

#antivirus #raceala #igiena #gripa #miere

Remedii care te scapa de gripa si raceala

Gripele si racelile sunt afectiuni serioase, care iti pericliteaza starea de bine timp de zile si chiar saptamani intregi. Ceea ce nu stii este ca aceste afectiuni isi pun amprenta asupra sanatatii tale pe termen lung. Sistemul imunitar este slabit, iar organismul mai vulnerabil la afectiuni cardiace, diabet si cancer. Iata cum sa iti protejezi sanatatea!

Antivirale pentru tratarea gripei

Antiviralele sunt medicamente esentiale pentru tratarea gripei si este indicat sa le iei inca de la primele simptome. Daca simti ca te pandeste gripa, nu ezita sa mergi la medic sau la farmacist, care sa iti ofere tratamentul adecvat. Luate in primele 24- 48 de ore de la declansarea simptomelor, antiviralele sunt extrem de eficiente.

Exercitii cardio pentru un corp tonifiat

Exercitiile fizice de tip cardio te ajuta sa iti tonifici corpul in timpul iernii si sa iti intaresti sistemul imunitar. Medicii atrag atentia asupra beneficiilor pe care miscarea le are pentru organismul uman, in special in sezonul rece. Sportul stimuleaza circulatia sangelui si celulele esentiale sistemului imunitar.

Specialistii in fitness recomanda exercitiile cardio, care sunt cele mai potrivite in sezonul rece si care pun in miscare toate categoriile de muschi ale corpului.

Mentine o igiena perfecta

Pentru a preveni infectiile, gripele si racelile care iti dau tarcoale in sezonul rece, igiena este esentiala. Urmeaza sfatul medicilor si spala-te pe maini cat mai des, cu apa calda si sapun. Regula de aur este sa iti freci bine mainile cu apa si sapun, timp de 20 de secunde, apoi sa clatesti si sa le stergi cu un prosop uscat, pentru inca 20 de secunde.

Evita pe cat posibil uscatoarele, care adapostesc multe bacterii. De asemenea, nu este nevoie sa folosesti sapunuri antibacteriene, care usuca pielea in exces. Cele normale isi fac treaba foarte bine.

Vitamina D pentru intarirea sistemului imunitar

Vitamina D este esentiala pentru un organism sanatos si viguros. Daca in acest sezon vrei sa scapi de gripa neplacuta, ia suplimente de vitamina D sau consuma alimente bogate in acest nutrient. Vitamina D ajuta la productia de compusi speciali care lupta impotriva infectiilor.

In sezonul rece, medicii recomanda administrarea de suplimente de vitamina D, intre 600 si 2.000 UI (unitati internationale).

Miere pentru tratarea tusei

Daca tusea nu iti da pace, cel mai bun remediu se gaseste chiar la tine in bucatarie. Mierea contine ingrediente active care controleaza tusea. In plus, gustul dulce al mierii calmeaza partea creierului care stimuleaza tusea.

Astfel, pentru a scapa de aceasta problema, amesteca zilnic, in ceaiul tau, doua lingurite de miere.

Ceai fierbinte pentru gat inflamat

Ceaiul fierbinte este un remediu la indemana oricui pentru a preveni si trata gripele si racelile. Aceasta bautura sanatoasa reduce tusea si stranutul, secretiile nazale si vindeca gatul inflamat. Asadar, nu lasa gripa sa te doboare in acest sezon si prepara-ti un ceai cald si aromat.

De altfel, atunci cand esti racit, poti consuma si alte lichide calde, precum supa de pui. Bauturile calde reduc inflamatiile si productia de secretii nazale.
 
Sursa foto: //www.boldsky.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare