Terapii alternative

#apiterapie #tratare boli #venin de albine #produse apicole #tratamente

Veninul de albine, util in tratarea unor boli deosebit de grave

Apiterapia este numita adesea terapia cu produse apicole si presupune, in principiu, utilizarea produselor apicole pentru tratarea unui spectru larg de afectiuni si a simptomelor acestora, precum si durerile cauzate de leziunile acute si cronice.

 

Exista o serie de produse care sunt benefice sanatatii si sunt utilizate in apiterapie si includ: polenul, pastura, propolisul, mierea, laptisorul de matca si veninul de albine.

Doctorul Vanessa Youness, care a practicat si apiterapia in timpul complexului si indelungatului tratament, care a ajutat-o sa invinga scleroza multipla, boala de care a suferit inca din perioada adolescentei, considera ca, pe cat de simplu si banal suna, acest tratament alternativ ajuta atat persoanele cu afectiuni relativ usoare, cat si cu afectiuni grave, cum ar fi Boala Parkinson, scleroza multipla, Boala Alzeimer sau chiar lupus.

“Chiar daca la inceputul carierei am considerat-o prea banala pentru a fi folosita ca metoda de tratament intr-o clinica, in timp mi-am schimbat radical perceptia despre apiterapie. Pe cat de simplista este metoda, pe atat de minunate sunt rezultatele obtinute. Apiterapia poate fi folosita atat in cazul afectiunilor mai usoare, precum rani, dureri, arsuri sau tendinita, precum si in cazul afectiunilor grave, precum artrita, zona zoster, infectiilor sau chiar in cazul sclerozei multiple, boala de care am suferit ani de zile si care putea sa-mi distruga ireversibil viata. De asemenea, apiterapia este excelenta pentru intarirea sistemului imunitar, mai ales in aceasta perioada critica in care avem mare nevoie sa avem organismul puternic”, explica doctorul Vanessa Youness.

Tratament cu venin de albine - in ce consta si ce beneficii are

Totodata, specialistul afirma ca, dintre toate produsele folosite in apiterapie, veninul de albine are rezultatele cele mai bune, ajutand de la simple inflamatii pana la tratarea bolilor cronice.

“Veninul de albine contine atat compusi antiinflamatori, cat si compusi inflamatori, precum enzime, zaharuri, minerale si aminoacizi. Astfel, s-a dovedit stiintific faptul ca melittina – componenta sa principala – suprima caile inflamatorii si reduce markerii inflamatorii. Totodata, folosim tratamente naturiste cu ajutorul veninului de albine pentru reducerea simptomelor legate de artrita, tratamentul constand in acupunctura pe baza de venin, cate 5-15 intepaturi la fiecare doua zile. Efecte promitatoare am obtinut, de asemenea, si in cazul persoanelor cu o imunitate scazuta, dar si in cazul persoanelor care au dezvoltat boli autoimune, cum ar fi lupusul, encefalomielita si artrita reumatoida, prin scaderea inflamatiei si consolidarea raspunsului imunitar”, declara doctorul Vanessa Youness, fondatorul Clinicii YOUness, specializata in terapii naturiste, inclusiv apiterapie.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare