Terapii alternative

#ulei esential #iarna

Uleiuri esentiale eficiente in lunile de iarna

Aerul rece. Fulgii de zapada care plutesc in vazduh. Copiii care isi impart bulgari de nea printre rasete. Un suier izbucnit in semineu. Luminite de iarna, ciocolata calda si ceai fierbinte. Culcusit sub paturi. Stranut. Tuse si nas infundat. Depresie sezoniera.

Iarna este o perioada foarte frumoasa a anului, insa este si un moment presarat deseori cu raceli si gripa. Iata unele din cele mai bune uleiuri esentiale terapeutice care te pot ajuta sa-ti mentii o stare buna de sanatate pe parcursul iernii, fara disconfort.

Uleiurile esentiale pentru sanatatea ta

Practic, toate uleiurile esentiale au proprietati antimicrobiene, iar iarna este sezonul virusilor, deseori dificil de invins. Virusurile sunt imposibil de distrus pentru ca nu sunt vii. De aceea, antibioticele nu le pot combate (complet).

Dar, majoritatea uleiurilor esentiale antivirale se dovedesc eficiente impotriva virusurilor declansatoare pentru virusul herpetic. Actioneaza inainte sa dea sansa virusurilor sa patrunda in celulele gazda si sa se reproduca acolo, dand startul bolii.

Desi nu exista studii clare care sa arate ca uleiurile esentiale pot combate gripa, adevarul este ca ele se pot dovedi foarte utile.

Asa, de exemplu, uleiurile esentiale de citrice sunt eficiente pentru combaterea germenilor din aer si pentru sustinerea sistemului imunitar. Altele actioneaza la nivelul sistemului respirator si alina simptomele de raceala si gripa.

Menta si eucaliptul sunt foarte puternice si vindecatoare pentru adulti si copii. Uleiul esential de arbore de ceai (Malaleuca alternifolia) este o alternativa extraordinara pentru combaterea microbilor.

Alte uleiuri esentiale de experimentat in sezonul de iarna sunt cele din familia coniferelor, care sprijina aparatul respirator. In plus, ele aduc o aroma proaspata in casele noastre, intr-o perioada in care petrecem mai mult timp in interior, decat afara.

Rosalina, molidul negru si Inula sunt concentate esentiale pentru sanatatea organismului in timpul iernii.

Uleiurile esentiale din punct de vedere energetic

Din perspectiva energetica, uleiurile distilate din frunze sunt eficiente pentru aparatul respirator. Frunzele reprezinta organe ale plantelor, prin care ele fac schimb de oxigen si dioxid de carbon, asa cum se intampla cu sistemul nostru respirator. Asa se face ca omul si natura ajung parteneri intr-un amestec perfect energetic. Uleiurile de menta, de pin, de eucalipt sunt toate obtinute din frunzele plantelor respective.

Uleiurile esentiale - sprijin emotional

Unul din cele mai interesante lucruri legate de uleiurile esentiale tine de capacitatea lor de a ne influenta direct emotiile, atunci cand sunt inhalate. Cum este posibil acest lucru?

Componentelor lor chimice sunt capabile sa ajunga direct din nas in partea limbica a sistemului nostru cerebral. Asa se face ca produc un efect direct imediat asupra trairilor noastre.

Numeroase studii au aratat cum mai multe uleiuri esentiale, in special cel de lavanda, pot reduce anxietatea, pot induce o stare de bine si pot combate proasta dispozitie cauzata de anotimpul rece, cand organismul uman are inclinatii spre stari depresive.

In SUA, asa numita tulburare afectiva de sezon atinge circa 3 milioane de oameni, in fiecare an. Aceasta este un tip de depresie care incepe toamna si dispare primavara. Poate varia in severitate, dar in general, cei care sufera de aceasta tulburare se simt obositi si suparati.

Terapia cu uleiuri esentiale este una din cele mai simple si naturale metode prin care se pot combate aceste trairi negative.

Cum puteti folosi uleiuri esentiale terapeutice in lunile de iarna?

Cea mai la indemana metoda este sa inhalati aroma uleiurilor esentiale. Puteti sa folositi difuzoare de aroma, produse roll-on (cum sunt produsele din uleiuri esentiale terapeutice Puressentiel), inhalare cu aburi etc.

Utilizarea topica, cu stickuri roll-on, prin uleiuri de masaj si parfumuri poate fi foarte utila.

Avand in vedere numeroasele optiuni in materie de uleiuri esentiale, poti sa spui ca, practic esti pregatit pentru iarna - chiar daca asta inseamna sa dai zapada cu lopata sau sa te invelesti cu o patura si sa stai la caldura. Afla mai multe despre ingrijirea personala cu uleiuri esentiale si descope-le la un pret avantajos.

Sursa foto: elements.envato.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare