Terapii alternative

#remedii tuse seaca #tuse seaca

Tuse seaca? Aloe vera si ridichea neagra, printre remediile care te scapa de neplaceri

Cand vine vorba despre combaterea tusei, primul lucru pe care trebuie sa-l identificam este daca aceasta este seaca sau productiva. Tusea productiva este cea „din piept”. Ea aduce beneficii organismului, elimina mucusul acumulat pe caile respiratorii. In cazul tusei productive, tratamentul vizeaza fluidizarea secretiilor bronsice pentru a usura expectoratia. Tusea seaca, in schimb, este cea „din gat”, fara eliminare de mucozitati. Tusea seaca este iritanta si necesita tratament calmant, sedativ, emolient.

Plantele cu efect calmant, antispasmodic, sunt teiul, scaiul vanat, plamanarica. Se consuma sub forma de infuzii caldute, iar daca adaugi in ele si o lingurita de miere, efectul este amplificat. Poti incerca si lemnul dulce, patlagina, socul, lichenul de piatra. Le gasesti in componenta siropurilor naturale de tuse sau le poti folosi ca atare, in infuzii, dupa cum recomanda specialistii fares.ro.

Ceaiul de turmeric calmeaza si el tusea seaca. in plus, este considerat un antiseptic natural.

Aloe vera este celebra pentru rolul ei vindecator. Poti sa-ti prepari in casa un amestec din doua frunze de aloe pasate in masina de tocat si amestecate cu miere. Se administreaza cate o lingurita de 2-3 ori pe zi. Atentie la efectul laxativ!

Siropul de ridiche neagra este un alt medicament natural care trateaza tusea seaca. Se obtine scobind o ridiche, punand in ea miere si lasand-o cateva ore langa o sursa de caldura. De asemenea, poti sa-ti pregatesti o bautura calmanta dintr-un pahar cu lapte cald, amestecat cu o lingurita de smantana, una de miere si un galbenus. E pansament pentru gatul iritat de tusea seaca,dupa cum recomanda specialistii fares.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare