Terapii alternative

Tuica fiarta va fereste de pneumonie

Alcoolul baut in cantitati moderate are efecte benefice asupra starii de sanatate. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatori din toata lumea, care au descoperit ca un stil de viata „presarat” cu putin alcool, alaturi de o alimentatie sanatoasa si practicarea unui sport poate fi secretul longevitatii. In acest sens, o echipa de specialisti danezi au afirmat ca exercitiile fizice contribuie la scaderea probabilitatii de a va imbolnavi de boli de inima , dar daca se consuma si alcool in cantitati moderate, rezultatele obtinute sunt mult mai bune. Si care este cea mai cunoscuta bautura romaneasca daca nu tuica . Se stie despre tuica traditionala ca are proprietati de vindecare sau prevenire a anumitor afectiuni. In urma incalzirii acesteia, se degaja vapori calzi de alcool etilic care contribuie la dilatarea vaselor capilare permitand o mai buna oxigenare a sangelui. La fel ca si in cazul vinului fiert, vaporii inhalati fierbinti dintr-o cescuta cu tuica sunt asociati substantelor nutritive din fructe care au efecte tamaduitoare asupra organismului. Scade riscul de pneumonie In primul rand, tuica fiarta are un rol important asupra starii de sanatate in perioada iernii, contribuind la decongestionarea pulmonara, ceea ce duce la scaderea riscului de a face pneumonie. De asemenea, in doze mici, tuica de casa (tuica de tara) mai este recomandata in cazul lipsei de oxigen generata de o suprasolicitare a creierului. Nu in ultimul rand, doar inhalarea vaporilor de alcoolul etilic contribuie la cresterea concentratiei de glucoza din sange si muschi. Cui ii este recomandata Indicata mai ales in sezonul rece, tuica de casa are cateva recomandari:
  • dupa un efort sustinut, barbatii pot bea tuica de 30 de grade in cantitati de 70-80 ml, si de maximum 150 ml in cazul unui efort sustinut in frig, insa nu celor care sufera de ulcer sau hepatita;
  • nu este recomandat consumul de tarie, nici macar in zilele reci, femeilor gravide, firave, scunde, slabe. Femeilor robuste sau supraponderale li se recomanda 20-60 ml tuica fiarta, insa este de preferat sa se consume dupa o gustare sarata, la masa de pranz;
  • de preferabil, tuica fiarta poate fi bauta daca in meniu exista mancaruri grase, cel mai potrivit moment fiind inainte de masa de pranz. De retinut faptul ca este total interzis consumul de tarii dupa cina. Tuica poate fi nociva sedentarilor Desi efectele benefice ale tuicii fierte au fost descoperite si dovedite indeosebi de cercetatorii rusi, totusi ea poate fi extrem de periculoasa pentru persoanele care duc o viata sedentara, lipsita de activitate fizica . Poti posta aici parerea ta despre consumul de tuica fiarta, daca aceasta s-a dovedit benefica in cazul tau; fie ca este o situatie amuzanta sau una serioasa, scrie aici intamplarea ta sau pur si simplu spune-ti parerea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului