Originar din regiunea mediteraneana, America de Nord si Centrala, dafinul este folosit in special pentru prepararea diverselor delicii culinare, insa poate fi savurat si sub forma de ceai.
Beneficiile consumului de ceai de dafin
Frunzele de dafin au proprietati terapeutice foarte importante, astfel, daca esti in cautarea unui ceai care sa-ti intareasca organismul, ar trebui sa alegi ceaiul de dafin.
Ajuta la reglarea nivelului de sange si scaderea tensiunii arteriale. Persoanele cu risc de a dezvolta diabet zaharat sau pacientii care au deja aceasta boala, ar trebui sa consume regulat ceai din frunze de dafin. Totodata, ceaiul de dafin ajuta la mentinerea sanatatii inimii. Acest lucru se datoreaza combinatiei sale puternice de acid cafeic, potasiu, antioxidanti si fier. Acidul cafeic ajuta la eliminarea colesterolului rau (HDL) din sistemul cardiovascular. Potasiul ajuta la reglarea ritmului cardiac, precum si la scaderea tensiunii arteriale.
Antioxidantii ajuta la intarirea peretilor capilari din inima, scad inflamatiile din corp si il protejeaza impotriva radicalilor liberi. Este esential pentru organism deoarece scade si riscul aparitiei bolilor de inima si a accidentelor vasculare cerebrale. Pe langa toate acestea, frunzele de dafin au capacitatea de a intari sistemul imunitar al organismului.
Tu bei ceai de dafin? Beneficiile nebanuite pe care le are
Tu bei ceai de dafin? Beneficiile nebanuite pe care le are Exista o multime de ceaiuri din plante medicinale care aduc beneficii pentru sanatate. Printre ele se numara si ceaiul de dafin care este cu adevarat miraculos.- 2023-05-09 2023-05-09
Articole din naturist
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie
Citeste pe ele.ro
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie