Terapii alternative

#ceai de dafin #dafin #ceai

Tu bei ceai de dafin? Beneficiile nebanuite pe care le are

Exista o multime de ceaiuri din plante medicinale care aduc beneficii pentru sanatate. Printre ele se numara si ceaiul de dafin care este cu adevarat miraculos.



Originar din regiunea mediteraneana, America de Nord si Centrala, dafinul este folosit in special pentru prepararea diverselor delicii culinare, insa poate fi savurat si sub forma de ceai.

Beneficiile consumului de ceai de dafin

Frunzele de dafin au proprietati terapeutice foarte importante, astfel, daca esti in cautarea unui ceai care sa-ti intareasca organismul, ar trebui sa alegi ceaiul de dafin.

Ajuta la reglarea nivelului de sange si scaderea tensiunii arteriale. Persoanele cu risc de a dezvolta diabet zaharat sau pacientii care au deja aceasta boala, ar trebui sa consume regulat ceai din frunze de dafin. Totodata, ceaiul de dafin ajuta la mentinerea sanatatii inimii. Acest lucru se datoreaza combinatiei sale puternice de acid cafeic, potasiu, antioxidanti si fier. Acidul cafeic ajuta la eliminarea colesterolului rau (HDL) din sistemul cardiovascular. Potasiul ajuta la reglarea ritmului cardiac, precum si la scaderea tensiunii arteriale.

Antioxidantii ajuta la intarirea peretilor capilari din inima, scad inflamatiile din corp si il protejeaza impotriva radicalilor liberi. Este esential pentru organism deoarece scade si riscul aparitiei bolilor de inima si a accidentelor vasculare cerebrale. Pe langa toate acestea, frunzele de dafin au capacitatea de a intari sistemul imunitar al organismului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare