Terapii alternative

#tratament naturist diabet #ceai diabet #ceai afine # tratament diabet

Trei ceaiuri - tratament naturist pentru diabetici

Diabetul este o boala des intalnita mai ales in forma sa mai usoara, de tip II, adica in care pacientul nu este dependent de insulina. Mai ales in cazul acestor pacienti, alimentatia si stilul de viata sunt extrem de importante. Iata si trei ceaiuri care ajuta la mentinerea unui nivel optim al glicemiei: 

1. Ceaiul din frunze de nuc

Frunzele de nuc contin tanin, uleiuri volatile, principii amare, flavonoide si vitamina C, ajutand la scaderea accentuanta a glicemiei. Se face o infuzie din 1-2 lingurite de frunze uscate la 200 ml apa si se consuma 2-3 cani pe zi. 

2. Ceai din fasole si frunze

Un alt ceai antidiabetic care ajuta la scaderea glicemiei este o combinatie de frunze de nuc, frunze de dud, frunze de afin cu ramurele, teci de fasole fara seminte, iarba de menta si papadie. Aceasta combinatie se gaseste si gata preparata la magazinele naturiste. Se consuma tot 2-3 cani pe zi. 

3. Ceai din frunze de afin 

Este astringent, antidiareic, antihemoragic, antiseptic intestinal si urinar, hipoglicemiant, capilaroprotector (protejează vasele capilare), antiinflamator. In tratamentul diabetului, se prepara o infuzie din 1g de frunze la 200ml cu apa clocotita. Se acopera si se lasa 10-15 min. Se bea  de 2-3 ori pe zi caldut, insa glicemia trebuie monitorizata zilnic in primele saptamani ale tratamentului si ajustata administrarea ceaiului in functie de aceasta.

Foto: lataifas.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului