Terapii alternative

#venin #intepatura de albina #venin de albine #tratament cu venin

Tratament cu venin de albine

Veninul de albine este o substanta naturala extrem de eficienta pentru tratarea inflamatiilor si bolilor degenerative. Este bogat in substante active nutritive care trateaza si protejeaza organismul.

Inainte insa de a incepe tratamentul cu venin de albine este indicat sa consulti un specialist si sa faci un test de sensibiliate.
 

Ce este veninul de albine


Veninul de albine este o substanta complexa, compusa din enzime, proteine si aminoacizi. Este un lichid clar, fara culoare, cu un gust dulce, usor intepator. Este solubil in apa si insolubil in alcool. Atunci cand intra in contact cu aerul formeaza cirstale opace alb - gri.
 

Ce contine veninul de albine


Veninul de albine este o substanta care favorizeaza hemoragia, spre deosebire de veninul de vipera, care este o substanta cuagulanta. Veninul de albine contine apamina, melitina si alte substante care stimuleaza sistemul nervos si cardiac. De asemenea, stimuleaza si glandele suprarenale .

Veninul de albine contine si minerale, acizi organici volatili, acid formic si alte substante benefice. Aceasta substanta contine si antibiotice si sulf. Sulful este un element esential care ajuta la eliberarea de cortizol din glandele suprarenale si care protejeaza organismul de infectii.

Melitina, cea mai importanta substanta din veninul de albine, este unul dintre cei mai puternici agenti antiinflamatori cunoscuti, fiind de 100 de ori mai puternic decit hidrocortizonul.
 

Cum actioneaza veninul de albine


Veninul de albine este aplicat de specialisti in puncte specifice de pe suprafata corpului. Inainte de tratament, pacientii trebuie supusi unui test de sensibilitate. Acest test implica o injectie cu o doza mica de venin.
 

Afectiuni care se pot trata cu venin de albine


Veninul de albine stimuleaza eliberarea de cortizol, ceea ce il face eficient pentru tratarea afectiunilor reumatice, in special artrita si scleroza multipla . In cazul acestor afectiuni medicale, veninul de albine poate fi aplicat atat direct, cat si intravenos.

Pe langa problemele reumatice, veninul de albine ajuta la eliminarea deformatiilor periarticulare, imbunatateste miscarea incheieturilor si stimuleaza intreg metabolismul.

Veninul de albine este util in tratarea a numeroase alte afectiuni. Printre acestea se numara:

  • afectiunile autoimunitare;
  • scleroderma;
  • fibrom;
  • mastita;
  • guta;
  • tendonita;
  • bursita;
  • dureri de spate ;
  • durere cronica;
  • rani ale ligamentelor;
  • sindrom premenstrual ;
  • colesterol.


Contraindicatiile terapiei cu venin de albine


Persoanele care sunt alergice la venin prezinta simptome severe la contactul cu aceasta substanta. Printre aceste simptome se numara inflamatia puternica a zonei afectate, roseata, edeme masive, voma, greata, confuzie mentala si dificultati de respiratie.

Ianinte de a incepe terapia cu venin de albine este foarte important sa se efectueze un test de sensibilitate.

De asemenea, este indicat sa evite terapia cu venin persoanele care sufera de tuberculoza, boli infectioase acute, hepatita, nefrita, insuficienta cardiaca sau diabet. Nici femeile insarcinate nu trebuie sa urmeze tratamente cu venin de albine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare