Terapii alternative

# ceai slabit #slabit sanatos #slabit #ceai

Top 10 ceaiuri care te ajuta sa slabesti sanatos

Se apropie sezonul vacantelor de vara, asa ca fiecare femeie a inceput sa acorde o atentie deosebita alimentatiei, pentru ca isi doreste sa arate cat mai bine in costumul de baie.

 

Pentru a scapa de kilogramele in plus va recomandam dietele echilibrate, bazate pe legume si fructe si ceaiurile naturale, racoritoare, care ajuta imbunatatirea sistemului digestiv, stimuleaza metabolismul si elimina toxinele acumulate.

Iata 10 ceaiuri care te ajuta sa slabesti sanatos, conform SuntFericita.ro

Ceai de ghimbir

Este un remediu natural pentru combaterea indigestiei, a migrenelor si racelilor de sezon. Ceaiul de ghimbir combate disconfortul digestiv si imbunatateste absorbtia de substante benefice din alimente, prevenind supraalimentatia, motiv pentru care este ideal in curele de slabire.

Este contraindicat bolnavilor cu afectiuni renale, gravidelor si diabeticilor.

Ceai de papadie

Ceaiul de papadie este un bun diuretic, deoarece dreneaza surplusul de apa din organism. In plus, papadia ajuta la detoxifierea organismului si la curatarea ficatului.

Este contraindicat persoanelor alergice la plantele din familia Asteraceae

Ceai de patrunjel

Fiind bogat in fier, vitamina C si vitamina B12, ceaiul de patrunjel poate distruge radicalii liberi si stimuleaza sistemul nervos. In plus, daca beti o cana de ceai de patrunjel pe zi, veti observa ca ajuta la digestia usoara a alimentelor, contribuie la arderea grasimilor si elimina surplusul de kilograme.

Atentie! Ceaiul de patrunjel este interzis femeilor insarcinate, deoarece poate provoca avort spontan.

Ceai verde

Se stie ca ceaiul verde, prin continutul de flavonoizi si catechine, este folosit cu succes in curele de slabire. In plus,  ceaiul verde sau negru pot proteja organismul impotriva cancerului.

Este contraindicat femeilor insarcinate deoarece poate afecta dezvoltarea fatului. Consumat in exces, poate provoca diaree, dureri de cap, varsaturi, ameteli, insomnie.

Ceai de rozmarin

Proprietatile sale ajuta la activarea si imbunatatirea functiilor digestive, fiind un bun aliat pentru persoanele care doresc sa scada in greutate si faciliteaza functia vezicii biliare. De asemenea, poate fi utilizat pentru tratarea infectiilor ORL, calmeaza tusea si trateaza bronsitele.

Este contraindicat femeilor insarcinate.

Ceai de soc

Este bautura naturala care face minuni in tratarea mai multor afectiuni si infectii, avand efect antiinflamator. Ceaiul de soc poate fi aliatul perfect in lupta cu kilogramele in plus, deoarece poate elimina toxinele din organism.

Nu il consumati in mod continuu, ci maximum 10 zile urmate de pauza.

Ceai Rooibos

Cunoscut sub denumirea de "ceai rosu african", ceaiul rooibos stimuleaza metabolismul si ajuta la pierderea in greutate. Nu contine cofeina si este bogat in antioxidanti, vitamine si minerale. Nu are contraindicatii.

Ceai negru

Ceaiul negru este deosebit de util in curele de slabire. Cofeina si catechinele continute accelereaza metabolismul si te ajuta sa slabesti sanatos. Nu se recomanda consumul in exces deoarece poate diminua absorbtia fierului in organism. persoanele hipertensive pot consuma ceai negru doar la recomandarea medicului. Evita sa-l bei daca ai lipsa de calciu, deoarece poti avea ameteli sau chiar senzatia de pierdere a cunostintei. De asemenea, este contraindicat copiilor sub 10 ani, diabeticilor si femeilor insarcinate.

Ceai de urzica

Ceaiul de urzica este ideal pentru eliminarea toxinelor din organism. Regleaza tranzitul intestinal si are efecte remarcabine in procesul de slabire prin eliminarea tesutului adipos.

Studii recente au demonstrat ca urzicile determina contractii ale uterului, prin urmare femeile insarcinate nu ar trebui sa il consume. De asemenea, unele medicamente pot interactiona cu planta si de aceea este bine sa cereti sfatul medicului inainte de a incepe o cura de slabire cu ceai de urzica.

Ceai de lamaie

Ceaiul de lamaie este un aliat de nadejde in curele de slabire: faciliteaza eliminarea toxinelor din organism si imbunatateste digestia. Prin continutul de fitochimicale, ceaiul de lamaie previne diabetul, bolile cardiovasculare si osteoporoza. Nu are contraindicatii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului