Terapii alternative

#tratamente naturiste # estrogen #tratament cu estrogen #hormoni #menopauza

Terapia cu plante in premenopauza

Din nou ma adresez doamnelor care se apropie de varsta menopauzei - perioada numita perimenopauza - care isi face simtita prezenta prin tot felul de neplaceri, incepand cu irascibilitate, bufeuri si insomnie. Intr-o emisiune de televiziune, Dr. OZ, supranumit si doctorul Americii, (al carui fan sunt) a dezbatut si aceasta tema: daca tratamentele hormonale de substitutie pot fi folosite in ameliorarea acestor neplaceri.

Tratamentele de substitutie in menopauza constau in ingerarea unei pilule care contine estrogen iar din ziua a 14-a a ciclului la acest estrogen se adauga si progesteron.

Acesta fiind tratamentul de substitutie in urma caruia doamnele vor avea ciclu. In felul acesta organismulului i se da ceea ce el nu mai poate sa produca singur. Dar exista si varianta in care pilula luata zilnic contine si estrogen si progesteron, numindu-se tratament de substitutie continuu, fara a avea ciclu (sangerare).

Numai in urma unor analize medicale, sub indrumarea unui medic endocrinolog se poate apela la un astfel de tratament. Atentie deosebita la ce medic mergeti deoarece se dau cu mare usurinta retete cu medicamente care contin hormoni. Un proverb romanesc spune ca "Tot patitul este priceput".

Asa am patit si eu cu ani in urma cand am fost la o policlinica cu plata sa vad ce se intampla cu mine. Consultatia nu a durat mai mult de 15 minute si mi s-a prescris un medicament hormonal. Citind prospectul mi-am dat seama ca am ajuns pe mana unui medic care m-a tratat cam superficial deoarece si pregatirea lui era asisderea. In prosepect scria clar ce intrebari trebuia sa-mi puna medicul, un fel de chestionar, eventual trebuia sa fac si niste analize medicale etc.

Am inceput sa ma interesez de un medic competent si pregatit pentru aceasta etapa din viata unei femei, MENOPAUZA. Am gasit o doamna doctor care m-a tratat "ca la carte" anume: se fac analize, dozari hormonale, apoi daca sunt indeplinite anumite conditii de sanatate si daca iti dai accepul poti sa urmezi un astfel de tratament. Binenteles, ca orice medicament alopat aceste substitutive hormonale au si efecte negative. Este important ca fiecare femeie sa cunoasca aceste efecte negative.

Dar, Mama Natura nu ne-a lasat singure nici de asta data si ne-a lasat si pentru aceasta perioada din viata noastra leacuri naturiste. In primul rand doamnele trecute de 45 de ani trebuie sa citeasca si sa se informeze despre efectele simtite de catre organism in urma diminuarii estrogenului si progesteronului.

Sportul practicat de doua, trei ori pe saptamana face minuni. Alimentatia trebuie sa fie bogata in fructe si legume. Laptele de soia - scriam intr-un articol anterior – face de asemenea, minuni.

Ca tratament naturist pentru menopauza s-a constatat ca semintele de marar sunt o sursa naturala de estrogen. De asemenea, uleiul de in poate fi folosit ca sursa de fitoestrogen. Semintele de marar sau tinctura de marar se pot folosi cu succes ca sursa de estrogen. Dar cum estrogenul nu se administraza singur ci impreuna cu aliatul sau progesteronul s-a descoperit ca mladitele tinere de zmeur contin acest hormon. Acum pe piata romanaesca se gasesc produse de exceptie, de foarte buna calitate, produse de firmele noastre autohtone, la preturi mai mult decat accesibile. Gemoderivatele din mladite de zmeur se gasesc bine dozate si sunt usor de administrat.

Semintele de marar, se rasnesc in rasnita de cafea si se pun sublingual, se tin cateva secunde, apoi se inghit cu un pahar de apa. Gustul nu e unul rau, ele semanand la gust cu chimenul. Se poate lua si tincura de marar, care se poate face chiar si in casa. Internetul este o sursa valoroasa pentru aceste leacuri naturiste.

Doamnelor, nu va neglijati, mergeti la medicul de familie, faceti mamografia cum va recomanda medicul si tesul Papa Nicolau care a salvat vieti.

Femeia care nu are ciclu timp de un an de zile se declara ca este la menopauza. Un lucru foarte important de care trebuie sa se tina seama, dupa acest an fara ciclu, este acela ca femeia nu mai trebuie sa sangereze. Sangerarea unei femei la menopauza trebuie sa o trimita DE URGENTA la un medic ginecolog. Nu se amana acest lucru deoarece nu este de glumit.

In speranta ca v-am fost de folos cu aceste informatii va doresc o zi buna!

Daca aveti intrebari despre terapia cu plante in premenopauza , le puteti adresa doamnei Marilena Trifescu, printr-un comentariu la acest articol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului