Terapii alternative

#sanatate #suplimente alimentare #terapii alternative

Suplimente de vara care te ajuta sa invingi caldura

Vara este anotimpul perfect pentru picnicuri, iesiri la gratar, plaja si multe petreceri. Stiai insa ca toate aceste activitati in aer liber pot fi daunataore pentru sanatatea ta?

Pentru a preveni problemele de sanatate din sezonul cald, poti urma un tratament de intretinere cu suplimente bogate in nutrienti de care organismul are nevoie. Aceste suplimente te vor ajuta sa te bucuri in continuare de activitatile tale preferate din timpul verii, fara sa ai nicio grija.

Iata cele mai potrivite suplimente de vara:

L-Carnozina. Chiar daca sunt delicioase, preparatele la gratar, in special carnea de pui, peste sau porc, pot deveni periculoase pentru sanatatea ta. Gatirea carnii la temperaturi foarte ridicate elibereaza chimicale care favorizeaza procesul de oxidare si inflamare celulara. Aceste procese duc la imbatranire prematura, riduri si in timp la boli cardiace si chiar Alzheimer.

Pentru a combate eliberarea acestor substante chimice daunatoare, incearca sa consumi suplimente pe baza de L-Carnozina. Carnozina, care este produsa in mod natural de organism, contine antioxidanti puternici care blocheaza efectele substantelor chimice eliberate in timpul gatirii la temperaturi ridicate.

Nivelul natural de Carnozina descreste insa la anii de maturitate, astfel ca este indicat sa consumi zilnic un supliment de 500 mg. Aceste suplimente sunt disponibile in farmacii si plafare.

Licopen. Cu siguranta stii ca in sezonul cald este foarte important sa iti protejezi pielea de razele nocive ale soarelui. Foloseste din abundenta creme si lotiuni cu factor de protectie, chiar si atunci cand nu mergi la plaja. Expunerea exagerata la soare duce la imbatranire prematura si cancer de piele.

Pe langa folosirea cremelor de protectie, iti poti apara pielea si cu ajutorul substantelor naturale active pe care fructele si legumele le contin. Licopenul, un antioxidant puternic, care se gaseste in special in rosii, protejeaza pielea de razele nocive ale soarelui.

Licopenul ajuta la producerea de procolagen, o molecula care protejeaza pielea. Atfel, chiar daca consumi multe salate pe baza de tomate, este indicat sa suplimentezi consumul de licopen. In farmacii si plafare vei gasi suplimente pe baza de licopen. Incearca sa iei in fiecare zi 16 mg de licopen.

Extract de ciuperci reishi (ganoderma). Vara poate fi un anotimp extrem de solicitant. De la petreceri, picnicuri, vacante si bagaje, aceste activitati te pot lasa lipsit de energie. Pentru a stimula nivelul de energie si pentru a te bucura in continuare de activitatile preferate din sezonul cald, incearca suplimentele de ciuperci reishi.

Ciupercile reishi sunt folosite in medicina traditionala asiatica de mai bine de 4000 de ani pentru a trata afectiunile hepatice, hipertensiunea, artrita si multe alte probleme de sanatate. Aceste ciuperci ajuta si la stimularea nivelului de insulina, ceea ce face ca organismul sa foloseasca mult mai eficient zaharul din sange pentru producerea de energie.

Ciupercile reishi au si proprietati antiinflamatorii care neutralizeaza substantele chimice care favorizeaza oboseala. Incearca sa iei zilnic 1000 mg de extract de ciuperci reishi si vei fi plin de viata si energie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare