Scapa rapid de durerile menstruale! 6 remedii care dau rezultate

Terapii alternative

#remedii naturale #durere menstruala #remedii durere #remedii durere menstruala #combatere durere menstruala

Scapa rapid de durerile menstruale! 6 remedii care dau rezultate

Mai bine de jumatate dintre femei se confrunta lunar cu dureri menstruale si apeleaza la diverse medicamente sau chiar tratamente cu pilule contraceptive pentru a scapa de disconfort. Daca si tu te numeri printre milioanele de femei care au parte de crampe suparatoare in acea perioada a lunii, trebuie sa stii ca exista o multime de remedii naturiste pentru alinarea lor.

1. Ceaiul de coada-soricelului

Intotdeauna este bine sa ai in casa ceai de coada-soricelului, mai ales daca stii ca se apropie zilele cu dureri menstruale. Cu efect analgezic si antiinflamator, ceaiul de coada-soricelului elibereaza tensiunea de la nivelul abdomenului si reduce crampele. Bea 2 cani de ceai pe zi, una dimineata si una seara.

2. Tinctura de galbenele

Pentru reglarea ciclului menstrual si eliminarea durerilor specifice poti consuma tinctura de galbenele. Tinctura se obtine prin macerarea a 20 g flori de galbenele in 100 ml alcool. Dupa 8 zile, poti bea tinctura dizolvata in apa, de 3 ori pe zi, in preajma menstruatiei.

3. Masajul local

Masajul local te poate ajuta sa scapi de durerile menstruale, intrucat detensioneaza muschii si iti induce o stare de relaxare. Foloseste miscari blande si circulare pe abdomenul inferior, pentru a dobandi rapid o stare de bine.

4. Compresele cu otet

Leacurile babesti nu dau gres nici atunci cand vine vorba despre crampele menstruale. Pentru a-ti alina durerile, poti aseza pe abdomenul inferior o compresa cu otet. Inveleste-ti mijlocul cu o folie de plastic, pentru a fixa compresa, si bucura-te de mai mult confort in perioada delicata a lunii.

5. Exercitiile usoare

Exercitiile fizice usoare iti pot alina durerile menstruale, deoarece ajuta organismul sa secrete anumiti hormoni ai fericirii, care iti imbunatatesc starea de spirit si te scapa de disconfort. Alergarea usoara, exercitiile de aerobic si chiar mersul pe jos pot face ca zilele de menstuatie sa fie mai placute.

6. Dieta echilibrata

Durerile menstruale pot fi alinate si cu ajutorul dietei. Este indicat sa elimini din meniul zilnic prajelile si alimentele intens procesate, in favoarea unor produse bogate in calciu, magneziu si vitamine din complexul B. Asadar, pentru a diminua crampele menstruale, consuma mai des legume verzu, morcovi, cereale integrale, oua, peste, avocado, citrice, varza, lactate degresate si fructe.

Sursa foto: thankyourbody.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare