Terapii alternative

Scapa de raceala in mod natural

In sezonul rece, foarte putini sunt aceia care „scapa” neatinsi de raceala sau de virusul gripei. Majoritatea se confrunta cu bine cunoscutele simptome: dureri de cap, tuse seaca sau expectoranta, nas infundat sau care curge, usturime in gat etc. Indeosebi persoanele mai sensibile care fac fata cu dificultate frigului de afara trebuie sa stie ca au sanse mai mici sa se imbolnaveasca, daca urmeaza cateva remedii bazate pe principii naturale. Iata cateva sfaturi despre cum puteti sa preveniti raceala si sa va tratati foarte simplu, in mod natural.

  • Mancati sanatos. Este principiul numarul 1 in prevenirea afectiunilor respiratorii din acest sezon. Daca puteti sa mancati usturoi cat mai des, aveti sanse mari sa nu raciti. S-a demonstrat stiintific ca usturoiul este un puternic antibiotic natural si ca este foarte eficient impotriva bacteriilor, ciupercilor si virusilor. De asemenea, un regim sanatos bazat pe fructe, legume si cereale va ajuta sa va mentineti intr-o forma buna. Retineti ca organismului ii trebuie in permanenta hrana, ca sa poata preveni imbolnavirile, insa fara sa exagerati.
  • Imbracati-va gros. Va veti imbolnavi mult mai usor daca traiti cu impresia ca rezistati la frig. Este indicat sa purtati haine adecvate sezonului rece: pulover cu guler, fular, manusi, caciula pe cap si incaltaminte de iarna (cizme imblanite).
  • Beti ceaiuri calde. In perioada iernii, ceaiurile sunt extrem de recomandate nu numai in momentul cand ati racit, ci si pentru a va incalzi. Ceaiul din plante medicinale (tei, radacina de cerentel, ciubotica-cucului, flori de soc, ghimbir, coaja de salcie etc) cu lamaie si miere va va stimula sistemul imunitar si va ajuta sa ameliorati simptomele bolii.
  • Renuntati la fumat. Daca totusi nu puteti sa va lasati definitiv de fumat, macar incercati sa diminuati numarul tigarilor pe care le fumati zilnic si de asemenea nu beti mai mult de doua cesti de cafea, pe zi. Tutunul si cafeina va slabesc si mai mult sistemul imunitar.
  • Odihniti-va. Nu in ultimul rand, trebuie sa respectati orele potrivite de somn (cel putin sapte ore si jumatate – atat cat are nevoie organismul sa se refaca pentru a incepe in forta a doua zi). Mai mult decat atat, infectia se va instala mult mai repede, daca in momentul in care simtiti ca raciti nu va odihniti. De asemenea, nu uitati ca stresul deterioreaza functiile celulelor albe ale sangelui. Toate aceste remedii sunt la indemana oricui si nu va pot afecta in niciun fel. Nu apelati la medicamente decat in urma unui consult la medic, mai ales daca este vorba de antibiotice. Acestea va pot face mai mult rau decat bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului