Terapii alternative

#ancee #matreata #psoriazis #sare marina

Sarea marina, un ingredient natural curativ

Sarea marina este recunoscuta inca din timpuri stravechi pentru proprietatile sale curative si de infrumusetare . Aceasta este bogata in minerale de care corpul si pielea noastra au nevoie pentru a ramane tinere si sanatoase si medicii o recomanda pentru tratarea unor afectiuni ale pielii cum ar fi acneea, psoriazisul sau eczemele.


Iata ce poti face cu sarea marina


Exfolierea pielii


Exfolierea pielii nu este intotdeauna suficienta pentru o piele frumoasa si sanatoasa. Sarea marina este bogata in minerale care imbunatatesc semnificativ aspectul pielii si care ii ofera acesteia ingrediente care ii mentin frumusetea si tineretea.


Exfolierea cu sare marina nu doar ca inlatura celulele moarte care dau pielii un aspect tern si nu ii permit sa respire, dar elimina si impuritatile, bacteriile, hraneste pielea, ii ofera un aspect placut si stimuleaza circulatia sangelui .


Amesteca 3 linguri de sare marina grunjoasa si o lingura de ulei de masline si eventual 3 picaturi de ulei esential de trandafir si maseaza-ti toata suprafata corpului cu acest amestec. Poti folosi acest tratament chiar si pe ten, dar numai daca tenul nu este sensibil sau acneic.


Tratament anti imbatranire


Exista scrieri in care se mentioneaza ca frumoasa Cleopatra ar fi fost innebunita dupa baile cu sare din Marea Moarta si ca acest ingredient facea parte din „arsenalul” sau de infrumusetare si intinerire. De aici poate fi trasa concluzia ca sarea marina are proprietati de intinerire si regenerare a pielii.


Desi exista o serie de produse de infrumusetare pe baza de sare marina, iti poti prepara singura aceste masti si tratament, chiar la tine acasa.
O data pe saptamana adauga in apa de baie o cana cu sare grunjoasa marina, stai in cada cu apa calda cel putin 15 minute, dupa care clateste-te bine cu apa din belsug. Vei vedea cum pielea ta isi imbunatateste aspectul inca dupa primul tratament.


Tratament anti acnee si ten gras


Daca te confrunti cu pielea grasa sau cu acneea, sarea marina poate fi salvarea ta. Amesteca doua lingurite de sare marina (de preferat fina) cu o lingurita de apa si aplica rezultatul pe pielea curata. Lasa masca sa actioneze cel putin 20 de minute, dupa care indeparteaz-o cu apa calduta si tamponeaza pielea cu un prosop curat.


Sare marina indeparteaza impuritatile, bacteriile si usuca pielea. In plus, aceasta contine minerale extrem de benefice pielii.
Repeta acest tratament o data la doua zile, timp de cel putin doua saptamani pentru a vedea rezultatele.


Tratament impotriva matretii


Daca te confrunti cu  matreata, amesteca 3 linguri de sare marina intr-o cana cu apa si toarn-o pe parul uscat. Maseaza scalpul pentru a grabi patrunderea sarii in  piele, iar dupa 20 de minute samponeaza si clateste parul ca de obicei.


Acest tratament nu doar ca va indeparta matreata, dar il va impiedica sa se ingrase atat de repede si ii va oferi un aspect sanatos.


Tratament impotriva psoriazisului


Petele provocate de psoriazis pot fi indepartate intr-o oarecara masura cu ajutorul bailor cu sare marina. De doua ori pe saptamana umple cada cu apa pana la jumatate si adauga o cana cu sare marina. Urmeaza acest tratament timp de cel putin doua luni pentru rezultate vizibile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare