Terapii alternative

# ureri reumatice #beneficii salvie #raceli #salvie #tratamente naturiste #dureri menstruale

Salvia, aliatul tau impotriva durerilor! Iata ce alte beneficii are

Salvia este o planta cu nenumarate beneficii asupra sanatatii, fiind folosita de sute de ani pentru vindecarea diverselor afectiuni. Consumata sub forma de ceai, sau suplimente alimentare, salvie te poate scapa de raceli sau dureri. Iata in tratarea caror afectiuni o poti folosi.

Calmeaza durerile de gat

Salvia le este de ajutor persoanelor care se confrunta cu dureri in gat. Are acest rol datorita proprietatilor antiinflamatoare si antiseptice.

Pentu asta trebuie sa faci o infuzie din doua lingurite de frunze de salvie maruntita si 250 ml de apa fierbinte. Lasa ceaiul la infuzat un sfert de ora. Cu ceaiul obtinut trebuie sa faci gargara de patru-cinci ori pe zi. Poti repeta zilnic procedeul pana cand simptomele dispar.

Ajuta la o buna digestie

Suferi de balonare sau te confrunti cu crampe stomacale? Poti apela la ceaiul de salvie, intr-o cura de maximum doua saptamani. Peste o lingura de salvie uscata, toarna o cana cu apa clocotita si lasa la infuzat, timp de 10-15 minute. Daca doresti poti indulci ceaiul cu putina miere si poti adauga zeama de lamaie, care va mai reduce din gustul amar al plantei.

Lupta impotriva durerilor menstruale

Uleiul esential de salvie este unul dintre cele mai bune remedii pentru calmarea durerilor menstruale, datorita proprietatilor sale antispastice. De asemenea, regleaza si menstruatiile abundente. Poti cumpara de la plafar suplimente pe baza de ulei de salvie. Urmezi aceasta cura timp de 21 de zile.

Calmeaza durerile reumatice

Salvia poate fi folosita cu succes si in tratarea durerilor reumatice, dar si a celor musculare, resimtite dupa eforturi puternice. In acest sens indicate sunt baile cu salvie. Fierbe doi litri de apa, iar cand da in clocot, adauga 100 de grame de frunze uscate de salvie. Strecoara si torna infuzia de salvie in apa in care faci baie. Tratamentul este indicat de doua ori pe saptamana.

Ajuta la imbunatatirea memoriei

In perioadele stresante, in care te simti lipsit de puteri si nu te poti concentra, salvia este un bun medicament natural. Poti apela la tinctura se salvie. Torana cateva picaturi de tinctura in jumatate de pahar cu apa si bea, in perioadele foarte aglomerate, cand simti ca memoria iti joaca feste. Poti face si o cura preventiva, band cate un pahar cu ceai de salvie, in fiecare zi, timp de o luna.

Sursa foto: consoglobe.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului