INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Terapii alternative

#beneficii ridiche sanatate #beneficii ridiche #vindecare tuse #ridiche neagra #ridiche #tuse

Ridichea neagra, leguma de toamna care te vindeca de tuse. Ce alte beneficii are

Ridichea neagra este una dintre acele legume adesea trecute cu vederea, dar care ascunde o multime de beneficii extraordinare pentru sanatate. Cu o coaja de un negru intens si un miez alb, usor picant, acest aliment traditional este cunoscut pentru proprietatile sale medicinale inca din cele mai vechi timpuri, fiind utilizat in medicina populara pentru tratarea unor afectiuni digestive, respiratorii si pentru detoxifierea ficatului. Cel mai adesea este folosita insa pentru tratarea tusei.

Fiind bogata in vitamine precum B si C, dar si in minerale precum magneziu, fier, calciu, iod si uleiuri esentiale, enzime, microelemente si flavonoide.

Ridichea neagra, remediu impotriva tusei. Cum sa o folosesti

Ridichea neagra este folosita de secole ca remediu impotriva tusei. Din aceasta se prepara un sirop cu zahar sau miere, despre care se spune ca te scapa de tuse intr-o zi.  

Cum se prepara siropul de ridiche neagra

Pentru a prepara siropul ai nevoie de o ridiche neagra si de miere sau zahar. Spala ridichea foarte bine (nu o surata de coaja). Scobeste-o astfel incat sa obtii o palnie. Partea de jos trebuie sa fie foarte subtire, astfel incat mierea sau zaharul sa nu curga. Pune ridichea desupra unei cani sau a unui pahar si umple palnia cu miere sau zahar.

Mierea sau zaharul vor “scoate” siropul din ridiche, care, combinat cu gustul dulce al acestora, duce la un sirop cu un gust placut, inclusiv pentru cei mai mofturosi copii.

Se consuma cate doua lingurite de sirop, la 6 ore. In cazul copiilor, se ia o singura lingurita, la fiecare sase ore.

De fiecare data cand consumi sucul, reumple ridichea cu miere sau zahar.

Ce alte beneficii pentru sanatate are ridichea neagra

1. Ajuta la detoxifierea ficatului si a vezicii biliare

Ridichea neagra este cunoscuta pentru capacitatea sa de a stimula functionarea ficatului si a vezicii biliare. Datorita compusilor sai activi, precum rafanolul si rafanina, aceasta leguma ajuta la detoxifierea ficatului si la eliminarea toxinelor din organism. Consumul de ridiche neagra poate preveni formarea calculilor biliari si poate sustine functionarea optima a vezicii biliare, facilitand digestia grasimilor si regland secretia de bila.

2. Imbunatateste digestia

Daca te confrunti cu probleme digestive, ridichea neagra poate fi o solutie naturala. Ea contine fibre alimentare care contribuie la reglarea tranzitului intestinal si previne constipatia. De asemenea, compusii activi din ridichea neagra stimuleaza secretia de sucuri digestive, facilitand descompunerea si absorbtia nutrientilor. Consumul regulat de ridiche neagra poate preveni balonarea si indigestia, oferind o senzatie de usurare a stomacului dupa mese.

3. Sustine sistemul imunitar

Ridichea neagra este bogata in vitamina C, un nutrient esential pentru sustinerea sistemului imunitar. Aceasta vitamina stimuleaza producerea de celule albe din sange, care joaca un rol crucial in apararea organismului impotriva infectiilor si a virusurilor. In plus, antioxidantii prezenti in ridichea neagra protejeaza celulele de efectele nocive ale radicalilor liberi, contribuind astfel la prevenirea imbatranirii premature si a bolilor cronice.

4. Regleza colesterolul si protejeaza inima 

Studiile sugereaza ca ridichea neagra poate contribui la reducerea nivelului de colesterol rau (LDL) si la cresterea nivelului de colesterol bun (HDL). Aceasta leguma ajuta la mentinerea elasticitatii vaselor de sange si la prevenirea acumularii de placi de aterom, ceea ce contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare, precum ateroscleroza, infarctul si accidentul vascular cerebral.

5. Ajutor in pierderea in greutate

Datorita continutului sau ridicat de fibre si a aportului caloric scazut, ridichea neagra este o alegere excelenta pentru cei care doresc sa slabeasca. Fibrele din ridiche ofera o senzatie de satietate de durata, ajutand la controlul poftei de mancare si reducand consumul de calorii in exces. In plus, ea stimuleaza metabolismul si contribuie la arderea grasimilor, sustinand astfel eforturile tale de a pierde in greutate.

6. Efecte benefice asupra pielii

Datorita antioxidantilor si a continutului bogat in vitamina C, ridichea neagra poate avea un efect pozitiv asupra sanatatii pielii. Acesti compusi protejeaza pielea de daunele provocate de expunerea la soare si de poluare, prevenind imbatranirea prematura. De asemenea, vitamina C joaca un rol esential in producerea de colagen, care mentine elasticitatea si fermitatea pielii. Aplicata extern sub forma de masti, ridichea neagra poate ajuta la curatarea porilor si la reducerea excesului de sebum.

7. Proprietati antimicrobiene si antifungice

Ridichea neagra are proprietati antimicrobiene si antifungice, fiind utila in combaterea anumitor infectii. Studiile au aratat ca substantele continute de ridichea neagra pot inhiba cresterea unor bacterii si ciuperci, cum ar fi Candida albicans, responsabila pentru infectiile fungice. Consumul regulat de ridiche neagra poate ajuta la mentinerea unui echilibru sanatos al florei intestinale si la prevenirea infectiilor fungice.

Cum poti consuma ridichea neagra?

Ridichea neagra poate fi consumata cruda, rasa in salate sau ca garnitura la diverse feluri de mancare. De asemenea, poti prepara sucul de ridiche neagra, care este foarte eficient pentru detoxifiere si pentru tratarea afectiunilor respiratorii. Ridichea poate fi gatita la abur, adaugata in supe sau sotata alaturi de alte legume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare