Terapii alternative

#gemoterapie #remedii varice #varice

Remediile care te scapa de varice

Senzatia de picioare grele, tensiune, durere, arsuri la nivelul gambelor si picioarelor, amorteli si furnicaturi la acest nivel, cauzate de temperaturile ridicate, provoaca vasodilatatia si accentueaza stagnarea sangelui si a limfei la nivelul picioarelor!

Pentru combaterea varicelor se pot utiliza plante care au efecte de favorizare a microcirculatiei, de crestere a rezistentei peretelui vascular si diminuarea permeabilitatii capilarelor, de combatere a stazei venoase, de fluidizare a sangelui.

“Acestea se adminstreaza pe cale interna (sub forma de ceai, tinctura, capsule) : extracte naturale de sulfina galbena, ghimpe, vita-de-vie, fructe de padure, hibiscus, ginkgo biloba, salcie, curcumina, ghimbir, rozmarin, ananas, strugurii rosii, paducel, mesteacan, urzica”, explica  expertul Acasa.ro dr Ruxandra Constantina, medic specialist medicina familie, competenta apifitoterapie, biorezonanta, iridologie, in cadrul clinicii Medica RD Esthetic

Deosebit de utila este gemoterapia (extract de castan, de ginkgo, scoarta lamaie), in cure periodice recomandate de un medic apifitoterapeut.

Benefic este si consumul de ceai verde, polifenolii continuti imbunatatesc circulatia si fluidifica sangele

„Local se fac aplicatii cu unguent sau gel ce contine extract de spanz, castan, galbenele, hamamelis, hirudina (enzima eliberata de lipitori, cu efecte anticoagulant), arnica, coada-soricelului, ulei din samburi struguri, ulei de lemongrass; se poate face un masaj local bland efectuat in sens ascendent”, explica dr Ruxandra Constantina.

Utile sunt si baile de plante, care amelioreaza circulatia periferica; ele pot fi locale (de picioare) sau generale, se adauga cateva picaturi de ulei esential de menta, rozmarin, eucalipt in apa de baie; sau tinctura arnica”, explica dr Ruxandra Constantina. 

Sursa foto: newsnish.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare