Terapii alternative

#constipatie #remedii naturiste #terapii alternative #remedii contra constipatiei #remedii impotriva constipatiei

Remedii naturiste impotriva constipatiei pe care merita sa le incerci

Atunci cand te confrunti cu o digestie lenta, intervine riscul aparitiei constipatiei. Aceasta afectiune, ce provoaca adesea disconfort, poate fi indepartata cu solutii la indemana ta: remediile naturiste. Iata-le pe cateva dintre cele mai eficiente!

Constipatia este o afectiune ce iti poate da uneori batai de cap, insa, din fericire, natura iti ofera numeroase leacuri ce s-au dovedit a fi folositoare in atenuarea acesteia.

Uleiul de ricin

Iata un remediu naturist la indemana ta. Datorita proprietatilor sale laxative, uleiul de ricin se poate dovedi o alegere excelenta. Totusi, atunci cand vine vorba de administrare, trebuie mare sa procedezi cu precautie. Avand un efect rapid, nu este recomandat sa fie folosit inainte de culcare. In plus, uleiul de ricin nu are un gust tocmai placut, de aceea este indicat sa-l combini cu un indulcitor, precum sucul natural de portocale.

Semintele de in

Acest tip de seminte este bogat nu numai in fibre, dar si in acizi grasi de tip omega-3. Aceste elemente esentiale ajuta la ameliorarea digestiei. In ceea ce priveste modul de administrare, se recomanda macinarea semintelor in avans si consumarea lor in combinatie cu iaurt. Aceasta va inlesni absorbtia lor in organism.

Stafidele

Stafidele sunt un alt remediu naturist ce merita luat in considerare. Dispunand de proprietati laxative, stafidele contribuie la imbunatatirea digestiei. Iata ce trebuie sa faci: ia o mana de stafide si adaug-o intr-un pahar inalt. Toarna apa peste ele si lasa-le la inmuiat peste noapte. Ziua urmatoare, consuma stafidele inainte de micul dejun.

Ceaiul de papadie

Ceaiul de papadie are la randul sau numeroase beneficii pentru sistemul digestiv. Acesta poate ajuta la reglarea tranzitului intestinal si, implicit, la atenuarea constipatiei. Daca aceasta descriere te-a convins, iata pasii de urmat: marunteste o mana de frunze de papadie si adauga-le intr-un mixer, alaturi de un pahar de apa. Mixeaza aceste doua ingrediente timp de cateva momente. In cele din urma, consuma amestecul obtinut, dupa ce a fost lasat in prealabil cateva minute sa infuzeze.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare