Tuse, febra, nas infundat, gat inflamat, dureri musculare si migrene sunt doar cateva dintre simptomele neplacute ale racelilor si gripelor de sezon. Acestea pot fi insa prevenite si tratate cu ajutorul remediilor naturale.
Ceapa si usturoi
Ceapa si usturoiul au proprietati antibacteriene si sunt folosite pentru a trata gripele, racelile sau inflamatiile. Contin si compusi de sulf care au proprietati antibiotice. Usturoiul este util si in tratarea infectiilor cu streptococi.
Usturoiul are si proprietati antifungicide, este util in tratarea afectiunilor virale. Ceapa este bogata in fitonutrienti care elimina din organism radicalii liber care pot duce la cancer.
Miere
Mierea a fost folosita ca tratament antibacterian cu mult timp inaintea de aparitia antibioticelor sintetice. Este utila pentru tratarea ranilor si a diferitelor afectiuni.
Contine enzime si substante antimicrobiene care elibereaza peroxid de oxigen. Inhiba dezvoltarea bacteriilor. Mierea ajuta la functionarea corecta a ficatului, neutralizeaza toxinele si indeparteaza durerile.
Are si proprietati antibacteriene care sunt eficiente in tratamentul bacteriei Helicobacter pylori si a ulcerelor stomacale.
Varza
Varza, ca si broccoli sau conopida, are numeroase proprietati de vindecare. Contine compusi de sulf care lupta impotriva cancerului. Este bogata in vitamina C si este considerata un antibiotic natural .
Sucul de varza este recomandat in cazuri de ulcere stomacale. Frunzele proaspete de varza sunt utile si pentru eliberarea durerilor produse de mastita sau menstruatie.
Ierburi aromatice si condimente
Ierburile aromatice si condimentele au puternice proprietati antibiotice. Sunt astfel extrem de benefice in tratarea gripelor si racelilor. Astfel, sunt indicate menta, busuiocul, cimbrul, scortisoara, rozmarinul, oregano, ardeiul iute, coriandrul, mararul, ghimbirul, mustarul sau patrunjelul.
Echinaceea
Echinaceea este folosita pentru a preveni si trata gripele si racelile. Reduce inflamatiiile si trateaza simptomele racelilor. Inainte insa de a lua acest supliment, este indicat sa discuti cu medicul si sa urmezi instructiunile sale.
In doze mari, echinaceea poate avea reactii adverse precum febra, greata, voma, dureri de cap sau diareea. De asemenea, daca esti alergic la galbenele este indicat sa eviti echinaceea.
Ulei esential de oregano
Uleiul de oregano este bogat in vitamine si minerale si reduce durerile si inflamatiile. Este ideal pentru prevenirea si tratarea racelilor si gripelor de toamna.
Supa de pui
Supa ideala pentru raceala trebuie sa contina pui, morcovi si ceapa. Aceste ingrediente stimuleaza sistemul imunitar, grabind vindecarea.
Carnea de pui si legumele ajuta la inhibarea inflamatiilor bronhiilor, care duc la tuse si congestie. Supa de pui contine si aminoacizi care au efecte asemanatoare medicamentelor pentru bronsita si afectiuni pulmonare.
Supa fierbinte este indicata si pentru tratarea tusei, gatului inflamat, frisoanelor si oboselii.
Ceai de ghimbir
Radacina de ghimbir contine compusi activi care indeparteaza durerile, inflamatiile, germenii si virusurile. De asemenea, ghimbirul este util si in tratarea durerilor de stomac.
In cazuri de raceala este indicat sa se consume fierbinte, neindulcit, 2 - 3 cani pe zi.
Ulei de eucalipt
Uleiul de eucalipt combatate virusurile, bacteriile si ciupercile. Previne inflamatiile si ajuta la expectorarea mucusului. Este util in tratarea durerilor de cap si reduce infectiile virale.