Terapii alternative

#remedii naturale #echinaceea #raceala #gripa #eucalipt #miere # remedii gripa # remedii raceala

Remedii naturale pentru gripa si raceala

Tuse, febra, nas infundat, gat inflamat, dureri musculare si migrene sunt doar cateva dintre simptomele neplacute ale racelilor si gripelor de sezon. Acestea pot fi insa prevenite si tratate cu ajutorul remediilor naturale.

 

Ceapa si usturoi


Ceapa si usturoiul au proprietati antibacteriene si sunt folosite pentru a trata gripele, racelile sau inflamatiile. Contin si compusi de sulf care au proprietati antibiotice. Usturoiul este util si in tratarea infectiilor cu streptococi.

Usturoiul are si proprietati antifungicide, este util in tratarea afectiunilor virale. Ceapa este bogata in fitonutrienti care elimina din organism radicalii liber care pot duce la cancer.
 

Miere


Mierea a fost folosita ca tratament antibacterian cu mult timp inaintea de aparitia antibioticelor sintetice. Este utila pentru tratarea ranilor si a diferitelor afectiuni.

Contine enzime si substante antimicrobiene care elibereaza peroxid de oxigen. Inhiba dezvoltarea bacteriilor. Mierea ajuta la functionarea corecta a ficatului, neutralizeaza toxinele si indeparteaza durerile.

Are si proprietati antibacteriene care sunt eficiente in tratamentul bacteriei Helicobacter pylori si a ulcerelor stomacale.
 

Varza


Varza, ca si broccoli sau conopida, are numeroase proprietati de vindecare. Contine compusi de sulf care lupta impotriva cancerului. Este bogata in vitamina C si este considerata un antibiotic natural .

Sucul de varza este recomandat in cazuri de ulcere stomacale. Frunzele proaspete de varza sunt utile si pentru eliberarea durerilor produse de mastita sau menstruatie.
 

Ierburi aromatice si condimente


Ierburile aromatice si condimentele au puternice proprietati antibiotice. Sunt astfel extrem de benefice in tratarea gripelor si racelilor. Astfel, sunt indicate menta, busuiocul, cimbrul, scortisoara, rozmarinul, oregano, ardeiul iute, coriandrul, mararul, ghimbirul, mustarul sau patrunjelul.
 

Echinaceea


Echinaceea este folosita pentru a preveni si trata gripele si racelile. Reduce inflamatiiile si trateaza simptomele racelilor. Inainte insa de a lua acest supliment, este indicat sa discuti cu medicul si sa urmezi instructiunile sale.

In doze mari, echinaceea poate avea reactii adverse precum febra, greata, voma, dureri de cap sau diareea. De asemenea, daca esti alergic la galbenele este indicat sa eviti echinaceea.
 

Ulei esential de oregano


Uleiul de oregano este bogat in vitamine si minerale si reduce durerile si inflamatiile. Este ideal pentru prevenirea si tratarea racelilor si gripelor de toamna.
 

Supa de pui


Supa ideala pentru raceala trebuie sa contina pui, morcovi si ceapa. Aceste ingrediente stimuleaza sistemul imunitar, grabind vindecarea.

Carnea de pui si legumele ajuta la inhibarea inflamatiilor bronhiilor, care duc la tuse si congestie. Supa de pui contine si aminoacizi care au efecte asemanatoare medicamentelor pentru bronsita si afectiuni pulmonare.

Supa fierbinte este indicata si pentru tratarea tusei, gatului inflamat, frisoanelor si oboselii.
 

Ceai de ghimbir


Radacina de ghimbir contine compusi activi care indeparteaza durerile, inflamatiile, germenii si virusurile. De asemenea, ghimbirul este util si in tratarea durerilor de stomac.

In cazuri de raceala este indicat sa se consume fierbinte, neindulcit, 2 - 3 cani pe zi.
 

Ulei de eucalipt


Uleiul de eucalipt combatate virusurile, bacteriile si ciupercile. Previne inflamatiile si ajuta la expectorarea mucusului. Este util in tratarea durerilor de cap si reduce infectiile virale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare