Terapii alternative

#remedii naturale #terapii alternative #tratamente aalternative

Remedii naturale neobisnuite care functioneaza

Iaurtul, uleiul de masline si rosiile sunt ingrediente folosite intens in bucatarie, care pot fi insa utilizate si pentru tratarea a numeroase probleme medicale. De la respiratia urat mirositoare si eczeme pana la acnee sau rau de miscare, invata cum sa scapi de aceste probleme cu ajutorul unor remedii naturale mai putin obisnuite!


Apa de gura vindeca ciuperca piciorului


Pentru ciuperca piciorului, poti incerca un remediu inedit: inmoaie piciorul in apa de gura, timp de 15 - 20 de minute, de doua ori pe zi. Apa de gura contine substante antiseptice si ingrediente dezinfectante, care ajuta la vindecarea infectiilor si ciupercilor. In plus, apa de gura poate fi folosita si pentru basici, matreata si chiar gonoree.


Iaurtul vindeca respiratia urat mirositoare


Culturile vii de bacterii care se gasesc in iaurturile fara zahar sunt extrem de benefice pentru indepartarea respiratiei urat mirositoare. In cavitatea bucala se pot dezvolta anumite bacterii daunatoare, care cauzeaza mirosuri neplacute. Acestea sunt insa distruse de bacteriile din iaurt, ceea ce duce la improspatarea respiratiei.


Uleiul de masline vindeca eczemele


Uleiul de masline este bogat in vitamina E, care este o substanta extrem de nutritiva pentru piele. Pentru vindecarea eczemelor, aplica ulei de masline extra virgin, nerafinat, imediat dupa dus, pe pielea putin umeda. Uleiul de masline inmoaie pielea, o hidrateaza si previne reaparitia eczemei.


Zaharul vindeca sughitul


Sughitul este un lucru enervant, care se poate prelungi chiar si cateva ore. Exista insa numeroase remedii pentru el, iar zaharul este unul dintre ele. Atunci cand sughiti, inghite o lingurita de zahar, care suprasolicita terminatiile nervoase de pe limba si opresste spasmele si sughitul.


Guma de mestecat cu scortisoara reduce stresul


Guma de mestecat cu menta sau scortisoara stimuleaza atentia si concentrarea si reduce oboseala. Este de ajutor si in momentele stresante de la serviciu.


Banda adeziva izolanta vindeca negii


Banda adeziva izolanta poate fi folosita in tratamentul negilor. De obicei, tratamentele pentru indepartarea negilor, precum crioterapia, terapiile cu laser, caldura sau acizi sunt dureroase - banda adeziva izolanta este una dintre modalitatile care ofera vindecare fara suferinta! Aplica pe neg un strat de banda adeziva izolanta si lasa-l asa timp de o saptamana. Spala apoi zona respectiva si freaca cu piatra ponce. Reaplica banda adeziva izolanta pentru inca o saptamana si repeta operatiunea pana cand negul dispare.


Alcoolul indeparteaza mirosul neplacut al picioarelor


Pentru a indeparta mirosul neplacut al picioarelor, sterge-le cu un servetel inmuiat in vodca. Vodca contine alcool, un antiseptic care usuca foarte bine pielea. In plus, alcoolul distruge ciupercile si bacteriile piciorului care favorizeaza mirosurile neplacute.


Maslinele si lamaile vindeca raul de miscare


Raul de miscare cauzeaza productia de saliva in exces, ceea ce duce la greturi si chiar voma. Consumul de masline sau de lamaie in astfel de momente ajuta la ameliorarea acestor simptome, datorita taninilor pe care aceste alimente le contin.


Rosiile vindeca acneea


Rosiile contin cantitati mari de vitamina C, un antioxidant puternic care ajuta la tratarea a numeroase afectiuni ale pielii. Acest remediu este benefic in special pentru tenul gras. Zdrobeste o rosie, unge fata cu pulpa si lasa-o sa actioneze timp de o ora. Clateste-ti apoi fata cu apa calduta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului