Terapii alternative

#anxietate #stres #relaxare #odihna #baie fierbinte # relaxare corp

Relaxeaza-te complet cu o baie fierbinte

Relaxarea profunda a muschilor produsa de o baie fierbinte ajuta la reducerea crampelor, durerilor de cap si migrenelor. Baile fierbinti imbunatatesc si elasticitatea musculara. Combinata cu ascultarea unei muzici linistitoare, baia fierbinte este o metoda naturala de eliberare a stresului.

Baile fierbinti sunt benefice tuturor, de la atleti pana la cei care stau toata ziua la birou. Apa stimuleaza reflexele nervoase si calmeaza organele interne. Efectele de relaxare ale bailor fierbinti sunt similare cele ale masajului.

De asemenea, baia fierbinte are efecte similare unei sedinte de sport, intarind sistemul cardovascular. Atunci cand intri in cada, apa fierbinte, mareste rata cardica, in timp ce micsoreaza tensiunea arteriala. Dupa cateva minute, sangele cald dupa la dilatarea vaseloe de sange, ceea ce duce la miscorarea riscului de cheaguri de sange.

Baile fierbinti sunt extrem de benefice in situatii stresante. Pentru a avea parte de o experienta cat mai placuta, poti asculta muzica relaxanta, poti citi o carte sau o revista.

Baia fierbinte ajuta la indepartarea insomniei, stimuleaza transpiratia si elimina toxinele. De asemenea, baia fierbinte ajuta la tratarea artritelor si reumatismului si previne infectiile.
 

Arome pentru relaxare


Pentru stres si anxietate exista numeroase ierburi care sunt folosite de secole ca agenti de calmare. Pentru o baie relaxanta , poti folosi uleiuri esentiale de lavanda sau vanilie. Aceste arome ajuta la eliberarea stresului. Problemele cotidiene nu vor disparea, insa vei reusi sa le faci fata mult mai usor.

Pentru a preveni raceala, poti dauga in apa fierbinte cateva picaturi de ulei esential de eucalipt. O baie fierbinte cu uleiuri esentiale te va ajuta sa ai o piele fina si matasoasa. Aceste bai sunt benefice in special in sezonul rece, atunci cand pielea este mai uscata.
 

Beneficiile bailor fierbinti

 

Pe langa relaxare, reducerea stresului si promovarea unui somn odihnitor, baile fierbinti au numeroase beneficii pentru organism.

Ajuta la tratarea durerilor arteriale si reumatice, prin indepartarea inflamatiilor. Baile fierbinti sunt utile si in tratarea unor afectiuni respiratorii. Ajuta la relaxarea cailor nazale, imbunatatind circulatia aerului.

De asemenea, baile fierbinti ajuta si la indepartatea durerilor de spate si genunchi.
 

Cum sa beneficiezi de o baie fierbinte relaxanta


Urmeaza acesti pasi simpli si te vei bucura de cateva momente de relaxare si liniste:

  • gandeste-te la ultima data cand ai avut parte de o baie relaxanta, departe de stresul cotidian;
  • uita de toate taskurile de la serviciu si grijile cotidiene si lasa-ti trupul, mintea si spiritul sa se relaxeze;
  • inchide telefonul, pune muzica ambientala in surdina, aprinde lumanari parfumate si foloseste uleiuri esentiale;
  • lasa apa sa te acopere si sa indeparteze tot stresul;
  • relaxeaza, lasa-ti grijile sa se dizolve in apa, deschide-ti mintea, mediteaza si bucura-te de momentele de singuratate;
  • foloseste masti de fata frumos mirositoare, cu ingrediente naturale, care iti hidrateze si trateze tenul.


Precautii!

Nu face baie in apa prea fierbinte. Apa din cada nu trebuie sa depaseasca 40 de grade.

Baile fierbinti nu sunt recomandate femeilor insarcinate.

Nu sta in cada mai mult de 15 minute.

Persoanele care sufera de diabet, afectiuni cardiace, tensiune arteriala trebuie sa consulte un medic inainte de a folosi cada cu apa fierbinte.

Consuma cat mai multe lichide inainte si dupa baie.

Evita consumul de alcool in timpul bailor fierbinti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului