Terapii alternative

#masaj #masaj exotic #relaxare #shiatsu #terapie

Relaxare garantata cu masajul exotic

Iti place masajul, dar nu stii ce tip ti se potriveste? Preferi o mai exotica? Atunci, ceea ce iti trebuie este un masaj relaxant, revigorant sau terapeutic.

Iata trei metode de masaj recunoscute pe plan international ca avand proprietati tamaduitoare. Shiatsu este campion la repunerea in forma maxima, - apreciat pentru calitatile detoxifiante si californian - celebru pentru proprietatile sale relaxante.

 

Shiatsu terapeutic

 

Este cel mai celebru dintre cele trei tipuri de masaj amintite mai sus. Este inspirat din traditionala, dar el a fost mai intai descoperit in Japonia unde este de altfel oficial recunoscut. Denumirea „shiatsu” se poate traduce prin „presarea cu degetele”, inrudita cu acupunctura, dar stati linistiti... fara ace. Shiatsu modern are la baza conceptul energiei vitale, iar prin intermediul presarilor aceasta energie circula prin tot organismul. Se practica foarte usor, nu este nevoie sa va dezbracati iar durata masajului este de maximum 45 de minute.

Beneficiile: este recomandat impotriva afectiunilor usoare: stres, oboseala, dureri de cap, tulburari digestive, insomnie si chiar impotriva apetitului crescut. De asemenea, este unul dintre putinele tipuri de masaj recunoscute de Parlamentului european ca „medicina homeopata”, ceea ce inseamna ca efectele lui terapeutice sunt intr-adevar eficiente.

Contraindicatii : evitati practicarea acestui masaj daca aveti leziuni sau inflamatii la nivelul pielii. De asemenea, este contraindicat femeilor insarcinate.

 

Ayurveda detoxifiant

 

Provenit din medicina traditionala indiana, masajul ayurveda revitalizeaza organismul, restabilind echilibrul energetic. Este adesea practicat direct pe piele (fara imbracaminte), deoarece se folosesc diferite uleiuri esentiale, selectionate fie dupa preferintele fiecaruia, fie in functie de afectiunile persoanei in cauza.

Prin acest masaj se insista asupra centrilor de energie prin intermediul presarilor, framantarilor, alunecarilor, iar ca urmare detoxifierea organismului este garantata.

Beneficiile: in afara de detensionarea de care aveti parte in urma acestei practici indiene, masajul ayurveda reda elasticitatea pielii , detoxifica organismul si contribuie la o mai buna si limfatica.

Contraindicatii: este total contraindicat in caz de leziuni, inflamatii, dar si femeilor insarcinate. De asemenea, daca suferi de migrene sau de afectiuni cardiace, ayurveda nu este masajul care ti se potriveste.

 

Californian relaxant

 

Acest masaj, descoperit in 1970 aproape de San Francisco, este fara indoiala cel mai relaxant, deoarece induce o stare de buna dispozitie si detensionare fizica. Foarte placut, ii ofera maseurului libertate si creativitate in ceea ce priveste miscarile. Acest masaj este compus din presari blande, framantari si frictiuni usoare efectuate la nivelul intregului tau corp.

Este un masaj pe baza de uleiuri esentiale, care implica musculatura intregului corp. Efectele sale linistitoare si revitalizante denota din miscari ample si lente. Nimic nu este mai indicat in cazul in care vrei sa te eliberezi de stresul cotidian si sa iti revitalizezi sistemul imunitar.

Beneficii: scopul sau este acela de a-ti destinde musculara corpului, drept pentru care iti ofera o stare de bine imediata. Acest masaj permite eliberarea tensiunilor de la nivel nervos si muscular.

Contraindicatii: ca si in cazul celorlalte doua, este indicat sa il evitati daca suferiti de leziuni ale pielii sau inflamatii.

Daca ati incercat si va declarati multumiti de efectele acestor tipuri de masaj, va asteptam cu mai multe amanunte!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare