Terapii alternative

#medicamente contra cancerului mamar #crengute de tisa #tratament anticancer #medicamente cancer

Printul Charles detine secretele medicamentelor anticancer

Crengute de tisa recoltate din gradinile de la Highgrove House, proprietatea pe care printul Charles, un adept al homeopatiei si al tratamentelor naturiste, o detine in comitatul Gloucestershire din Marea Britanie, vor fi transformate in medicamente contra mai multor tipuri de cancer.

In acest an, aproximativ 380 de kilograme de crengute de tisa, recoltate din arborii care se afla pe acea proprietate a printului britanic, vor fi utilizate la fabricarea unor medicamente contra cancerului mamar, ovarian, pulmonar si altor tipuri de cancer care sunt asociate cu SIDA, informeaza dailymail.co.uk.

Sursa foto: rbge.org.uk

Medicamentele vor fi produse de Limehurst, o mica firma din Chichester, care foloseste crengutele de tisa in tratatementele anticancer de peste doua decenii.

Peste 4.000 de gradini publice si private participa la acest proiect. Gradinile de la Highgrove House participa pentru prima data la noul proiect, iar unele dintre crengutele de tisa au fost taiate chiar de printul britanic.

Anumite specii de tisa - inclusiv cele din gradinile Highgrove House - contin molecule anticancer cunoscute sub denumirea "taxan", concentrate in frunzele aflate la varfurile crengilor.

Aceste molecule au o functie antimitotica, impiedicand celulele sa se multiplice si oprind astfel cresterea tesuturilor tumorale la pacientii diagnosticati cu cancer.

Crengutele de tisa trebuie sa fie recoltate intr-o anumita perioada a anului - din iunie pana in septembrie - cand are loc un nou ciclu de crestere. In afara acestei perioade, concentratiile de substanta activa sunt considerabil reduse.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare