Terapii alternative

#rezistenta virusi #plante #virusi

Plantele care te fac rezistent in fata virusilor. Trebuie sa le consumi zilnic

Inca de acum mii de ani plantele au fost utilizate ca tratament pentru diferite afectiuni, inclusiv pentru infectiile virale. Datorita concentratiei ridicate de compusi activi exista anumite plante care intaresc rezistenta la virusi, fortificand organismul pe termen lung.


Nu doar pastilele te ajuta sa scapi de infectiile virale si agentii patogeni, ci si unele plante. Un meniu echilibrat, care include si aceste plante sau consumarea lor sub forma de suplimente reprezinta o solutie eficienta pentru a fi mereu bine.

Plantele care te fac rezistent in fata virusilor:

Oregano - este o planta folosita drept condiment. Printre compusii activi din oregano se regaseste carvacrolul, care stopeaza si elimina virusii din organism. In studiile de specialitate s-a constatat ca substanta poate neutraliza activitatea virusilor in 15 minute de la expunere.

Salvia - este o planta aromatica, folosita de multi ani in medicina traditionala pentru a trata infectiile virale. Contine saficinolide, iar in testele de laborator s-a observat ca acesti compusi pot lupta impotriva HIV-ului prin stoparea accesului virusului spre celulele-tinta.  

Busuiocul - cel dulce  contine apigenina si acid ursolic, care elimina virusii care declanseaza herpesul, hepatita B si enteroviroza.

Usturoiul - este cunoscut drept un remediu popular pentru o multime de afectiuni printre care si infectii virale.

Menta - fie ca este utilizata sub forma de ceai sau tinctura, menta poate trata infectiile virale si creeaza o stare de relaxare si optimism.

Ghimbir - ceaiul de ghimbir, bomboanele sau ghimbirul confiat au un efect antiviral datorita concentratiei foarte ridicate de compusi activi.  Potrivit studiilor, ghimbirul stopeaza proliferarea virusilor in interiorul organismului si previne accesul agentilor patogeni in interiorul celulelor sanatoase.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului