Terapii alternative

#curatenie #terapie

Patru activitati gospodaresti mai eficiente decat psihoterapia

 

Efortul este un bun antidot pentru momentele in care te coplesesc nervii, anxietatea sau tristetea. Unii fac sport pentru a depasi momentul, insa ce faci cand iti este greu sa iti faci timp pentru miscare atunci cand ai si un job si o casa de intretinut? Răspuns: curatenie!

Atunci cand nu poti face ordine pe dinauntru, faci in afara! Nu s-a inventat solutie mai buna pentru a calma o gospodina care nu are nici timp, nici bani pentru sedinte lungi de terapie, pentru mers la sala ori pentru alergat prin parcuri.

Explicatia este simpla: efortul fizic necesita concentrare, curatenia iti va capta intreaga atentie si astfel iti vei abate gandul de la lucrurile care te ingrijoreaza sau te supara. Nu este o metoda de a baga gunoiul sub pres, ci o modalitate de a te deconecta de la tot ceea ce te epuizeaza psihic. La finalul sesiunii de "smotruit" s-ar putea sa vezi lucrurile ceva mai clar.

Iata patru activitati gospodaresti care te vor ajuta mai bine decat orice altceva sa te calmezi atunci cand esti suparata, nervoasa sau anxioasa:

Curata rosturile din casa. Inarmata cu apa calda si o periuta de dinti dura, ia-te la "tranta" cu impuritatile care se acumuleaza intre placile de gresie si faianta. Este si un bun exercitiu cardio, si o modalitate perfecta de a-ti canaliza si consuma sentimentele negative.

Da cu aspiratorul prin casa, in toate directiile. Poti aspira si covoarele, intai in lung, apoi in lat. Daca nu ai facut destul de mult efort si daca zgomotul aspiratorului nu a alungat gandurile care nu-ti dau pace, aspira si perdelele, canapelele, saltelele. La final te vei simti mai usurata.

Batutul covoarelor este o activitate care necesita mult efort. Nu incurajam violenta, nici macar pe cea indreptata catre covoare, mochete sau presuri, insa nu vei scapa doar de o cantitate mare de praf si de par, ci si de energia negativa pe care ai acumulat-o. Ca sa nu mai vorbim despre caloriile pe care le vei consuma...

Daca esti mai pacifista din fire, fa ordine in biblioteca. Poti aspira cartile de praf, le poti organiza in diferite feluri si cu siguranta vei reusi sa iti distragi atentia de la lucrurile care te supara. In plus, s-ar putea sa gasesti si ceva carti pe care ai dori sa le recitesti sau pe care le-ai cumparat dar nu ai apucat sa le savurezi. Daca nu ai o biblioteca suficient de mare pentru a te simti mai calma cand o termini de reorganizat, poti trece la facut ordine prin sertare ori chiar in sifonier.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare